Kahire'de tarihi zirve... Komşu tedirgin! Erdoğan'ın sözleri İsrail'de böyle yankılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’ı kapsayan üç günlük ziyareti dünya gündeminin üst sıralarına oturdu. Ziyaretin İsrail, Yunanistan, Libya, Sudan ve diğer Arap ülkeleri tarafından yakından izleneceği ön görülüyor. Yunan medyası Atina'nın Türkiye'nin hamlelerini sürekli takip etmesi gerektiğini vurgularken, İsrail medyası ise Erdoğan'ın görüşmelerinde Gazze'nin gündemin ön sıralarında yer alacağını yazdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kahire'de tarihi zirve... Komşu tedirgin! Erdoğan'ın sözleri İsrail'de böyle yankılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’ı kapsayan üç günlük yurt dışı seyahatine dün gece başladı. Birleşik Arap Emirlikleri'nde temaslarına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dubai’de “Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek” temasıyla bir araya gelen Dünya Hükümetler Zirvesi’ne katılacak. Burada BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed El Nahyan ile de görüşecek. Yarın ise 12 yıl sonra ilk kez Mısır’a giderek mevkidaşı Abdülfettah es- Sisi ile bir araya gelecek.

TÜM GÖZLER ERDOĞAN'A ÇEVRİLDİ! YUNANİSTAN, LİBYA, İSRAİL VE ARAP ÜLKELERİ YAKINDAN İZLİYOR

Erdoğan'ın 14 Şubat'ta gerçekleştireceği Kahire ziyareti iki ülke arasındaki normalleşme süreci ve bölgede istikrarın sağlanması açısından 'tarihi bir zirve' olarak değerlendiriliyor. Ziyaretin İsrail, Yunanistan, Libya, Sudan ve diğer Arap ülkeleri tarafından yakından izleneceği ön görülüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER