Google ve Apple arasında anlaşma: Yüzde 36'sını ödüyor

Google, Apple'ın Safari tarayıcısı üzerinden gerçekleştirilen arama reklamlarından elde ettiği gelirin yüzde 36'sını Apple'a ödüyor.

PARADURUMU PARADURUMU
Google ve Apple arasında anlaşma: Yüzde 36'sını ödüyor

Kevin Murphy adlı bir Chicago Üniversitesi profesörü, Google'ın Washington'daki antitröst davasında sunduğu ifadesinde, bu oranı ortaya çıkardı. Google, yalnızca 2021 yılında, varsayılan arama motoru olması için Apple ve diğer distribütörlere tam 26.3 milyar dolar gibi dikkat çekici bir miktar ödeme yaptı. 

Google, geçen hafta mahkemeye başvurarak, bu anlaşmanın detaylarının açıklanmasının "Google'ın hem rakipleri hem de diğer karşı taraflar karşısındaki rekabetçi konumunu makul olmayan bir şekilde zayıflatacağını" savundu.

En kritik anlaşmalardan

İki teknoloji devi, 2002 yılından bu yana bir ortaklık içerisinde bulunarak Google'ı Apple'ın Safari tarayıcısındaki varsayılan arama motoru haline getirmişlerdi. Bu anlaşmanın, ABD'de en çok kullanılan akıllı telefon olan iPhone'un arama motorunu belirlediği için, Google'ın varsayılan anlaşmalarının en kritik olanı olduğu belirtildi. 

Adalet Bakanlığı'nın Google'ın arama motoru ve arama reklamcılığı pazarlarındaki hakimiyetini yasadışı bir şekilde sürdürdüğü iddiasını desteklemek amacıyla bu anlaşmayı eleştirdiği ifade edildi. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER