HGS motosikletçilere dert oldu!

HGS motosikletçilere dert oldu. Etiket için bazıları ‘kask'ı öneriyor. Olmazsa KGS'deki gibi etiket okutacaklar

PARALİMANI PARALİMANI
HGS motosikletçilere dert oldu!

Köprü ve otoyollarda Kartlı Geçiş Sistemi'nin (KGS) yerini 1 Ocak 2013'ten itibaren Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) alacak. 8 milyon kişide bulunan KGS kartları 1 Ocak'tan önce HGS etiketiyle değiştirilecek. KGS'de kalan para HGS'ye aktarabilecek.

Milliyet'ten Menderes Özel'in haberine göre KGS sona erince gişelerdeki bariyerler kalkacak. KGS'den dolayı köprü ve otoyol gişelerindeki kuyruklar azalacak.

Köprü ve otoyollarda trafik akışkanlığını sağlamak için getirilen HGS, motosikletçilerin kafasını karıştırdı. Motosiklet forumlarında, HGS'nin nereye yapıştırılacağı konusu tartışma yaratırken, çözüm önerileri arasında kask bile vardı. Motorda HGS'nin yapıştırılacak yer bulunamaması durumunda, motosikletçi durup HGS'yi okutma ihtiyacı duyacağından köprü ve otoyol akışkanlığı yine sekteye uğrayacak.

İmza kampanyası Diğer yandan motosikletlerin, trafikte kapladıkları alan, yollarda yarattığı aşınma, yarattığı trafik ve atık gaz emisyonu daha az olmasına rağmen kamyonet ve minibüsler de dahil olmak üzere diğer araçlarla aynı kefeye konarak aynı bedel üzerinden ücretlendirilmesi motosikletçilerin haklı tepkisine neden oldu. Motosikletçiler, köprü ve otoyolların motosikletlere bedava ya da en azından daha ucuz olması için 'change.org' üzerinden imza kampanyası başlattı.

HGS başka araçta çalışmayacak

n HGS, bankalar, PTT şubeleri ve otoyollardaki PTT işyerlerinde satılıyor.

n Otoyollar üzerinde 29 PTT işyeri kuruldu.

n HGS almak isteyenler PTT şubeleri ya da satış noktalarına araç ruhsatı ve kimlikle başvuracak.

n HGS etiketleri 6 kategoride hazırlanacak.

n Kullanıcıya 2 etiket verilecek. Etiketin biri aracın ön camına, diğeri de ruhsata yapıştırılacak.

n Etiket ön camdan sökülürse geçersiz olacağından, başka araca yapıştırıldığında çalışmayacak.

n Araç sahipleri başvuru esnasında etiket bedeli olarak 5 lira ödeyecek.

n HGS hesabında sürekli para bulunması için otomatik ödeme talimatı vermek, araç sahiplerinin işini kolaylaştıracak.

n HGS hesabında geçiş için yeterli bakiye bulunmadığı durumda 7 gün içerisinde yeterli tutar hesaba yatırılacak. 7 gün içinde ödeme yapılmazsa araç sahibinden 11 kat ceza alınacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARALİMANI internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER