için kaldı

4 evden sadece 1'i konut sigortası sahibi

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, Türkiye genelinde DASK zorunlu deprem sigortalılık oranının yüzde 59 olduğunu belirterek, "4 konuttan sadece biri DASK dışındaki ihtiyari konut sigortalı." açıklamasında bulundu.

PARADURUMU PARADURUMU
4 evden sadece 1'i konut sigortası sahibi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin şiddeti, geniş kapsama alanı ve yıkıcı etkisi, sigortacılık sektörünün alışılagelmiş normlarını sarsarak paradigmasını değiştirdi. Türkiye genelinde zorunlu deprem sigortası olan DASK'ın yüzde 59'luk bir orana sahip olduğunu belirten yetkililer, ancak bu poliçelerin yaşayan poliçe sayısının 12 milyon civarında olduğunu açıkladı. Zorunlu trafik sigortasındaki sigortalılık oranının yüzde 80 seviyelerinde olduğu bir ortamda, konut sigortalarının genel anlamda yüzde 40'larda kaldığına dikkat çekildi.

Sigorta bilinci oluşturulmalı

Kurum yetkilisi, iklim değişikliğinin etkileriyle doğal afetlerin artan yıkıcı etkisinin can ve mal kayıplarını artırdığını vurgulayarak, bu durumun Türkiye'de konut, yangın ve iş yeri sigortalarının önemini artırdığını belirtti. Ancak, sigortalılık oranlarının genel olarak felaketler sonrasında değil, öncesinde ve sürekli olarak artması gerektiğini ifade etti. Sigorta bilincinin oluşturulması için eğitim, bilinç ve farkındalığın önemine vurgu yapılarak, kamu, iş dünyası ve sigorta şirketlerinin işbirliğiyle bu bilincin artırılması gerektiği belirtildi.

Ayrıca, DASK'ta kapsam değişikliği gündemde olduğu ve fon havuzunun genişletilmesinin DASK'ın ödeme gücünü artıracağı ifade edildi. Bu durumun reel sektör için sermaye piyasalarında uzun vadeli, uygun fiyatlı kredi sağlanmasına zemin hazırlayacağı ve sigorta sektörüne reasürans kapasitesi anlamında olumlu yansımaları olacağı belirtildi. Kurum yetkilisi, vatandaşların sigorta bilincini artırarak felaketlerdeki ekonomik kayıpların hızla telafi edilmesine katkıda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER