FIBA Olimpiyat Eleme Turnuvaları'nın ev sahipleri belli oldu

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) İcra Komitesi, FIBA Olimpiyat Eleme Turnuvaları’na Yunanistan, Letonya, Porto Riko ve İspanya'nın ev sahipliği yapacağını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
FIBA Olimpiyat Eleme Turnuvaları'nın ev sahipleri belli oldu

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) İcra Komitesi, erkeklerde FIBA Olimpiyat Eleme Turnuvaları 2024'ün ev sahiplerini onayladı. Yunanistan, Letonya, Porto Riko ve İspanya Ulusal Federasyonları, 2-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında Pire, Riga, San Juan ve Valensiya şehirlerinde oynanacak 4 FIBA Olimpiyat Eleme Turnuvası’na ev sahipliği yapacak.

2024 yılında gerçekleşecek 4 FIBA Olimpiyat Elemesi Turnuvasında toplam 24 takım mücadele edecek. Filipinler, Japonya ve Endonezya’da düzenlenen FIBA 2023 Basketbol Dünya Kupası’ndan 19 takım katılmaya hak kazanmış, geri kalan 5 takım ise bu yıl ağustos ayında düzenlenen FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvalarının kazananları olmuştu.

FIBA Olimpiyat Eleme Turnuvası 2024’ün 4 turnuvasının her galibi, 2024 Olimpiyat Oyunları’ndaki turnuvaya katılmaya hak kazanacak. FIBA Basketbol Dünya Kupası 2023’ten doğrudan Olimpiyat Oyunlarına gidecek 7 takıma ve ayrıca etkinliğin ev sahibi Fransa katılacak. FIBA Olimpiyat Elemeleri Turnuvası 2024ün resmi kura çekimi töreni bugün TSİ 21.00de, İsviçredeki FIBA genel merkezi Patrick Baumann Basketbol Evi’nde gerçekleştirilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER