5.3 paniği... Malatya’da parklarda sabahladılar

Malatya’da önceki akşam yaşanan 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından korkuyla dışarı koşan vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi. Vatandaşlar yanlarına aldıkları yorgan ve yastıklarla park ve açık alanlarda sabahladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
5.3 paniği... Malatya’da parklarda sabahladılar

MALATYA'nın Yeşilyurt ilçesinde önceki gün saat 20.48'de 5.3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, Malatya ve ilçelerinin yanı sıra çevre iller Elazığ, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana ile Şanlıurfa'da da hissedildi. Depremde 23 kişi düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralandı, 1 metruk bina yıkılırken, 2 ağır hasarlı bina da yan yattı. Sarsıntısı sonrası korku dolu anlar yaşayan vatandaşlar, sokaklara çıktı. Buldukları açık alanlarda bekleyen Malatyalılar, deprem korkusuyla geceyi de dışarıda geçirdi.

6 ŞUBAT’I HATIRLATTI

Yanlarına aldıkları yorgan, yastık ve battaniye ile kimisi çimenlerde, kimisi ise araçlarında uyudu. Depremzedeler, sarsıntı nedeniyle çok korktuklarını, 6 Şubat gününü tekrar hatırladıklarını söyledi. Geceyi park ve bahçelerde geçiren Malatyalılar için kent genelindeki sosyal tesisler hizmete açıldı. Öte yandan depremin ardından kentte, büyüklükleri 1 ila 3 arasında değişen 24 artçı sarsıntı meydana geldi. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER