Biber gazıyla kurtuldu

SAMSUN İlkadım’da yaşayan Havvanur Akan (31), ihraç edilmiş uzman çavuş olan eski eşi Eren Çakırgül’den (28) yaklaşık 3 yıldır tehditler alıyordu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Biber gazıyla kurtuldu

Akan savcılığa başvurarak uzaklaştırma kararı aldırdı. Ancak eski eşi peşini bırakmadı. Sürekli takip edildiğini fark eden Akan biber gazı ile dolaşmaya başladı. Havvanur Akan dün sabah da işe gitmek isterken evinin önünde Eren Çakırgül’ün sözlü ve fiziksel saldırısına uğradı. Akan cep telefonunu çıkarıp kayıt almaya başlayınca Çakırgül bir aracın arkasına saklandı. Kısa bir süre sonra saklandığı yerden çıkan Çakırgül, Akan'a doğru ilerledi. Akan da kendini korumak için eski eşine biber gazı sıktı. Paniğe kapılan Çakırgül, Akan'ın evinin önünden kaçtı.

‘SESİMİ DUYUN’ FERYADI

2020 yılında evlendikten 40 gün sonra şiddet görmeye başladığını belirten Havvanur Akan, can güvenliği olmadığını belirterek yaşadıklarını anlattı. Akan, "Bugün biber gazı sıkarak kurtuldum, yarın ne olacak? Biber gazım sürekli yanımda ama buna mahkum olmak istemiyorum. Bir kadın olarak öldürülmeden sesimi duyurmak istiyorum. Adalet ben sağken yerini bulsun, ben ölünce bir anlamı yok. Artık sesimi duyun" diye konuştu. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER