için kaldı

4 Akdeniz ülkesi ve Rum kesimi bu yıl 150 bin göçmen bekliyor

Avrupa Birliği üyesi 4 Akdeniz ülkesi ve Rum kesiminin içişleri bakanları bu yıl 150 bin göçmen beklediklerini açıkladı.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
4 Akdeniz ülkesi ve Rum kesimi bu yıl 150 bin göçmen bekliyor

Ukrayna savaşı gıda tedarik zincirinde aksamaya neden olurken, Afrika ve Orta Doğu'dan gelebilecek göç dalgası Avrupa Birliği üyesi 4 Akdeniz ülkesi ve Rum kesiminde endişeye neden oldu. İtalya'da bir araya gelen içişleri bakanları bu yıl 150 bin göçmen beklediklerini açıkladı.  

AB üyesi 4 Akdeniz ülkesi İtalya, Yunanistan, Malta, İspanya ve Rum kesiminin içişleri bakanları, Venedik'te iki gün süren görüşmeler gerçekleştirdi. Toplantı sonunda Afrika'dan gelebilecek olası mülteci dalgası endişesiyle, AB'nin göçmenlere yönelik "gönüllü" dayanışma politikasına son verilmesi ve mültecilerden kaynaklanan yükün yeniden dağıtılması çağrısında bulunuldu.

Rum kesimi İçişleri Bakanı Nicos Nuris, beş üye ülkenin toplantıda bu yıl için 150 bin göçmen beklediklerini söylediğini aktardı. Bakan Nuris, konusundaki dayanışmanın bir slogan olmadığını belirterek, göç konusunda güçlü ve ortak bir AB politikasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese, Ukrayna'daki savaş nedeniyle tahıl ihracatının bloke edilmesinin, AB'nin, üyeleri arasında göçmen kaynaklı oluşan yükün yeniden dağıtılması için yeterli bir mekanizma geliştirmesinin başka bir nedeni olduğunu ifade etti.

Yunanistan İçişleri Bakanı Notis Mitarachi da göç konusunda daha fazla yasal yola ihtiyaç olduğuna dikkati çekerek, "Kaçakçıların Avrupa'da kimin yaşayacağına karar vermesine izin veremeyiz." ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler'e göre bu beş ülkeye geçen yıl 123 binden fazla mülteci gitti, yılın ilk beş ayında ise bu sayı 36 bin olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Euronews

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER