Japonya'da 13 yıl sonra ilk! 4 bin 127 kişi başvurdu

Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), 13 yıl sonra ilk kez açtığı astronotluk alım ilanına 4 bin 127 kişinin başvurduğunu duyurdu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Japonya'da 13 yıl sonra ilk! 4 bin 127 kişi başvurdu

Geçtiğimiz 20 Aralık'ta 13 yıllık aranın ardından ilk kez yeni astronot işe almak için başvuru kabul etmeye başlayan Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), başvuru süresinin sona erdiğini duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada, ABD önderliğinde gerçekleştirilecek Ay keşif misyonlarında yer alacak astronot pozisyonu için 4 bin 127 kişinin başvuru yaptığı belirtildi.

Adayların yaklaşık yüzde 22'sini oluşturan 919 başvuru sahibinin kadın olduğu belirtilirken, JAXA daha önce konulan "en az yüzde 30'luk kadın aday" hedefinin altında kalmış oldu. Öte yandan 69 adayın 60 yaş ve üstünde olduğu belirtilirken, en yaşlı başvuru sahibinin 73 yaşında olması da dikkat çekti. İlk değerlendirme sürecinin ardından 4 aşamalı bir sınav ve mülakat maratonuna başlayacak başvuru sahiplerinin kaçının astronot olmaya hak kazanacağı ise bilinmiyor.

YILLAR SONRA BİR İLK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER