için kaldı

Türkiye'de alışveriş alışkanlıkları kökten değişti !

Türkiye'nin alışveriş alışkanlıkları öyle böyle değil, kökten değişti. Pandeminin etkisinin bitmesine rağmen tüketicinin e-ticarette olan ilgisi azalmamakla birlikte yüzde 116 oranında arttı.

PARADURUMU PARADURUMU
Türkiye'de alışveriş alışkanlıkları kökten değişti !

  • E-ticaret  hacmi ne durumda ?

    Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD) Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Bilgi Sistemi'nden (ETBİS) çıkardığı verilere göre, Türkiye'de alışveriş alışkanlıkları kökten değişirken, e-ticaret hacmi geçen yıla oranla yüzde 116 arttı.

  • E-ticarete  tüketiciyi pandemi mi alıştırdı ? 

    Türkiye'de alışveriş alışkanlıkları kökten değişirken, ETBİS aracılığıyla açıklanan verilere göre, 2022'nin ilk yarısı itibarıyla Türkiye'de e-ticaret hacmi, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 116 artarak 348 milyar TL olarak gerçekleşti. Bunun yüzde 38'lik kısmı sipariş adetlerindeki artıştan, yüzde 57'lik kısmı sepet tutarındaki artıştan geliyor. Sipariş adetleri 2 milyar 294 milyona ulaşırken, e-ticaretin genel ticaret içerisindeki oranı yüzde 17,6'dan yüzde 18,5'e yükseldi.

  • E- ticaret alışkanlıklarının arttığının göstergesi neler?

    Raporda yer alan verilere göre, salgından olumsuz etkilenen hava yolları, konaklama, seyahat gibi sektörlerin e-ticaret hacimleri bu yıl sırasıyla yüzde 408, yüzde 344, yüzde 236 artarak bir önceki yıla göre ciddi büyüme kaydetti. İlk yarıda toplam site ziyaretlerinin e-ticarete dönüşüm oranı yüzde 1,9'dan yüzde 2,5'e yükseldi. Söz konusu yükseliş, tüketicilerin e-ticaret alışkanlığının arttığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

  • Tüm dünyada e-ticaretin önemi arttı

    TÜBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve E-Ticaret Komisyonu Başkanı Burak Ertaş, son yıllarda hayatta ve ticaretteki önemi iyice artan e-ticaret pazarında ilk yarıda gerçekleşen büyümenin dikkat çekici olduğunu ve önümüzdeki yıllarda da pazarın aynı şekilde büyümeye devam edeceğini düşündüğünü bildirdi.

  • Pazar dinamikleri çok hızlı değişti

    Ertaş, şunları kaydetti: "Özellikle sipariş adedindeki yüzde 38'lik artış, pandemi etkisinin bitmesine rağmen tüketicilerin alışveriş davranışlarının kalıcı olarak değiştiğinin çok önemli bir göstergesi. Teknolojinin sürekli gelişmesi ile tüm dünyada e-ticaretin önemi arttı. ETBİS verilerine göre, 2022 yılının ilk 6 ayında ülkemizde e-ticaret hacmi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 116'lık artışla 348 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu büyüme ile pazar dinamiklerinin çok hızlı değiştiği görülüyor.

  • E-ticaret yasası ile sağlıklı bir büyüme bekleniyor

    TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan da son yıllarda hızla büyüyen e-ticaret hacmini olumlu olarak değerlendirirken, bu konuyla ilgili hukuki düzenlemelerin gündeme gelmesinin normal olduğunu belirtti. Haksız ticari uygulamaların önüne geçerek adil bir sektör dinamiği tesis etmek ve Türkiye'deki e-ticaret pazarının sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamak adına temmuz ayında çıkarılan e-ticaret yasasını, sektör ve tüketici yönünden önem arz ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER