93 okul için karar alınmıştı... İstanbul’da depreme dayanıksız olan okullar tahliye ediliyor

İstanbul'da depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 93 okulda öğrencilerin tahliyesine başlandı. Küçükçekmece Kanarya Ortaokulu boşaltılırken, Sultangazi'deki 75. Yıl İlköğretim okulu, karardan haberdar olmayan veli ile öğrencilere duyuru yapabilmek için sabah kapılarını açtı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
93 okul için karar alınmıştı... İstanbul’da depreme dayanıksız olan okullar tahliye ediliyor

İstanbul'da riskli olduğu belirtilen 93 okul hakkında, tahliye kararı verildi. Bu sabah itibarıyla 93 okul ve eğitim kurumundaki öğrenciler güvenli okullara nakledilmeye başlandı. Küçükçekmece Kanarya Ortaokulu da bunlardan biri oldu. Bin 700 öğrenci başka okullara nakledildi.

Veli Cemal Danışman, "Sabah çok yoğun bir kalabalık vardı veliler ve öğrenciler iç içe bir durumdaydı, öğrencilerin bir tarafa alınması velilerin başka bir tarafa alınması gerekiyordu. Servisler de çok küçük büyük otobüslerin olması daha iyi olurdu, okul uzak olduğu için gidip gelmesi zor." dedi. 

93 okul için karar alınmıştı... İstanbul’da depreme dayanıksız olan okullar tahliye ediliyor - Resim : 1

SULTANGAZİ'DE TAHLİYE EDİLECEK OKULLARIN BİR KISMI DUYURU YAPMAK İÇİN KAPILARINI BUGÜN DE AÇTI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER