için kaldı

ABD, Japonya ve Güney Kore’den ortak hava tatbikatı

Kuzey Kore’nin dün gerçekleştirdiği füze denemesinin ardından ABD, Güney Kore ve Japonya, ortak hava tatbikatı düzenledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD, Japonya ve Güney Kore’den ortak hava tatbikatı

Kuzey Kore’nin dün Kim Jong-Un'un talimatıyla kıtalararası balistik füze Hwasong-15'i fırlatması ve "ani seferberlik hazırlığı” tatbikatı düzenlemesine ABD, Güney Kore ve Japonya, ortak hava tatbikatı gerçekleştirerek yanıt verdi.

Tatbikata, F-35A, F-15K, F-16 tipi savak uçakları ile B-1B tipi bombardıman uçakları katılırken, tatbikatın müttefiklerin savunma gücünü ve hazırlık durumunu gösterdiği ifade edildi.

Güney Kore tarafından yapılan açıklamada, "(Tatbikat) birleşik operasyon kabiliyetini güçlendirdi ve ABD'nin Kore Yarımadası'nın savunmasına ve genişletilmiş caydırıcılığın uygulanmasına yönelik katı taahhüdünü teyit etti" denildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER