Silifke Ticaret Odası Başkanı Kaynar: Akkuyu sayesinde ticaret potansiyelimiz yükseldi

Türkiye’nin ilk nükleer santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) Mersin bölgesinde ticari ve sosyal hareketlilik sağladığını belirten Silifke Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar, “Santral inşaatı bölgedeki istihdama katkıda bulundu, iş fırsatı çok arttı hatta iş gücü ihtiyacı var. Emlak sektöründe de hem satış hem de kiralama açısından bakıldığında yerli ve yabancı yatırımcı için son yıllarda adeta bir çekim merkezi oluşturdu” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Silifke Ticaret Odası Başkanı Kaynar: Akkuyu sayesinde ticaret potansiyelimiz yükseldi

Akkuyu NGS inşaatının başladığı dönemden bu yana Silifke Ticaret Odası’na kayıtlı yaklaşık 500 yeni işletme faaliyete geçti. Santralin bölgeye sağladığı zenginliğe yakından tanıklık ettiklerini kaydeden Silifke Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar, şunları kaydetti:

“Silifke büyüyor, gelişiyor. Turizmden emlak sektörüne, tarımdan hayvancılığa, ulaşım sektöründen hizmet sektörüne bu yaşanan canlılığı görebilirsiniz. Proje daha inşaat aşamasında bile bölgeye ekonomik olarak büyük bir ivme kazandırdı. Ticaret ve turizm potansiyelimiz yükseldi. Yeni iş alanları, alışveriş merkezleri, restoranlar, oteller açılırken, bölge yatırım açısından da çok daha cazip hale geldi. Santral inşaatı bölgedeki istihdama katkıda bulundu, iş fırsatı çok arttı hatta iş gücü ihtiyacı var. Emlak sektöründe de hem satış hem de kiralama açısından bakıldığında yerli ve yabancı yatırımcı için son yıllarda adeta bir çekim merkezi oluşturdu.”

TİCARİ AÇIDAN HİÇ SIKINTI YAŞAMADIK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER