Güngören'de semt pazarında koronavirüs tedbirlerine uyulmadı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, yetkililer zorunlu durumlar dışında evden çıkılmaması çağrısında bulunuyor. Ancak Güngören'de bir pazar alanında çekilen görüntüler bu çağrıların yerine gitmediğini anlatıyor. 65 yaşın üzerindekiler alışveriş için sokağa çıkarken, vatandaşlar tezgahlardaki meyve ve sebzeleri seçerek aldı. Virüse rağmen pazar alanında yoğun kalabalık oluştu.

Güngören'de semt pazarında koronavirüs tedbirlerine uyulmadı - Sayfa 1

Güngören'de kurulan semt pazarında koronavirüse karşı alınan önlemlere uyulmadı.

Güngören'de semt pazarında koronavirüs tedbirlerine uyulmadı - Sayfa 2

Koronavirüsün yayılmasını önlemek için ülke genelinde sıkı tedbirler alındı. Bu kapsamda semt pazarlarında tezgahtarlara maske ve eldiven takma zorunluluğu getirilirken, vatandaşın da meyve ve sebzeyi seçerek alması yasaklandı. 

Güngören'de semt pazarında koronavirüs tedbirlerine uyulmadı - Sayfa 3

Güngören'de dün kurulan semt pazarında koronavirüsün yayılmasını önlemek için alınan tedbirlere uyulmadığı görüldü. 65 yaşın üzerindeki vatandaşlar alışveriş için sokağa çıkıp pazara geldi. Yoğun kalabalığın olduğu pazarda, müşterilerin tezgahlardaki meyve ve sebzeyi seçerek aldığı görüldü. Tezgahtarlardan ise bir kısmı maske ve eldiven kuralına uydu.

Güngören'de semt pazarında koronavirüs tedbirlerine uyulmadı - Sayfa 4

"POLİSE BANA İKİ KİLO SALATALIK AL MI DİYECEĞİM BİZE YAKIŞMAZ"

65 yaşından büyük Necmettin Memiş, "Ne yapalım mecburi çıkıyoruz. Polise ben 'git bana iki kilo salatalık getir' mi diyeceğim? Ayıp olmaz mı? Bize yakışmaz. Bir pazar için çıktım zaten. Kilitlendik kaldık evde. Başka bir yere gitmiyorum. Evden dışarıya çıkmadığım için dikkat ediyorum. Pazar için mecbur çıktım." diye konuştu.