Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı

İstanbul Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı. Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nin çatısında başlayan yangın, büyük bir alana yayılırken, bina ise dumanla doldu. Yangına ekiplerin müdahalesi sürerken, İstanbul Valiliği 80 hastanın başka hastanelere sevk edildiği, ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

F5HABER F5HABER
Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı

İstanbul Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Edinilen bilgiye göre Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nin çatısında saat 12.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Hastanedekiler tahliye edilirken, bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

HASTALAR TAHLİYE EDİLİYOR

Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nin çatısında yangın çıktı. Hastalar kucaklarda ve tekerlekli sandalyelerde tahliye ediliyor.

BÖYLE TAHLİYE EDİLDİLER

Çatı alevlere teslim olurken, bina da dumanla doldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, onlarca hasta binadan tahliye edilmeye başlandı. Kimi hasta kucaklarda kimisi de tekerlekli sandalyelerde binadan dışarı çıkarıldı.

Tahliye edilenler, Topkapı Üniversitesi Topkapı Üniversitesi Kazlıçeşme Yerleşkesinin bahçesine getirildi.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri ise yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yangında can pazarı yaşanırken, alev alev yanan hastane drone ile havadan görüntülendi. Yangını söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği yetkilileri yangın nedeniyle şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığını, 80'e yakın hastanın başka hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

İstanbul Valiliği yetkilileri yangın nedeniyle şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığını, 80'e yakın hastanın başka hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

Tarihi binadaki yangın nedeniyle oluşan dumanlar İstanbul'un pek çok ilçesinden görüldü.

"HEPSİ TAHLİYE EDİLDİ"

NTV canlı yayınına telefonla katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy "Hastanenin huzurevi bölümünde çıktı. Duman sonrası hastaların tamamı tahliye edildi. Şu anda kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Erken fark edilip hastalar tahliye edildi. 100 kadar yaşlımızın kaldığını öğrendim. Yangın büyümeden hepsi tahliye edildi" dedi.

SONRAKİ HABER