Yüz yüze eğitimde başlangıç tarihi belli oldu

Son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "hayat boyu öğrenme kurumları'nda yüz yüze eğitim faaliyetlerinin 11 Ocak'tan itibaren başlanacağı açıklandı.

F5HABER F5HABER
Yüz yüze eğitimde başlangıç tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak tarihinden itibaren yüz yüze başlanması kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Hayat boyu öğrenme kurumlarındaki 20 Kasım 2020 tarihinde durdurulan eğitim faaliyetlerine 11.01.2021 tarihinden itibaren yüz yüze olarak başlanılacaktır. Salgının seyrine göre İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile kursların kapatılması veya yeniden açılabilmesi mümkün olacaktır" denildi.

Yüz yüze eğitimde başlangıç tarihi belli oldu - Resim : 1

KURSLAR 20 KASIM'DA DURDURULMUŞTU

Buna göre, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurslarda hafta içi ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlere dikkat edilecek. 20 Kasım 2020'de durdurulan kurslardan eksik kalan saatlerin tamamı yüz yüze eğitim olarak uygulanacak ve kurs kapanış tarihleri güncellenecek.

Mesleki açık öğretim lisesi ile açık öğretim imam hatip lisesinin yüz yüze alan derslerine uzaktan eğitim yöntemiyle devam edilecek.

Örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları MEB tarafından yapılacak açıklamaya kadar açılmayacak.

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu da dikkate alınarak hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021'den itibaren yüz yüze başlanacak, salgının seyrine göre il/ilçe kurulu kararı ile kursların kapatılması veya yeniden açılabilmesi mümkün olabilecek.

HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMU NEDİR?

Kendini geliştirmek, yeni bir meslek veya beceri edinmek isteyen vatandaşlarımızın hayat boyu öğrenme faaliyetlerine tek noktadan erişimlerine imkân sağlayan Hayat Boyu Öğrenme Portalı ile bireyler, öğrenme fırsatlarının yanı sıra İŞKUR tarafından sunulan istihdam fırsatlarından da haberdar olabilecekleri; portalda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı halk eğitimi merkezleri tarafından sunulan her yaş grubuna yönelik 3000´den fazla ücretsiz kurs ve eğitim programı, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehberlik alınabilecek her tür kurum bilgileri yer aldığı, bunların yanında çağın ihtiyacı olan uzaktan öğrenmeye imkan sağlayan e-öğrenme içerikleri HBÖ TV altında yayınlandığı ve her geçen gün yenileri ekleneceği; bir portal olarak "http://www.hbo.gov.tr" adresinde yayına sunulmuştur.

SONRAKİ HABER