için kaldı

Yeni Şafak yazarı: En çok Fahrettin Koca adına üzüldüm bu manzaraya

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 86 yıl sonra kılınan cuma namazıyla ibadete açıldı. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarsalan, Cuma namazı için Cami ve çevresinde yaşanan kalabalığı eleştirerek " En çok korona ile mücadeleyi aslanlar gibi yürüten Bakan Fahrettin Koca adına üzüldüm bu manzaraya. Bence bu mesele daha iyi yönetilebilirdi." yorumunda bulundu.

F5HABER F5HABER
Yeni Şafak yazarı: En çok Fahrettin Koca adına üzüldüm bu manzaraya

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarsalan, bugünkü köşe yazısında yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını devam ederken Ayasofya’nın Müslümanların ibadetine açıldığı gün yaşanan izdihamı eleştirdi.

Kılıçarslan, bugükü köşe yazısında şunları söyledi:

Korona tehdidi devam ederken caminin etrafında oluşan muazzam kalabalığın korkutuculuğu meselesi. Ürkütücü idi doğrusu bu durum… En çok korona ile mücadeleyi aslanlar gibi yürüten Bakan Fahrettin Koca adına üzüldüm bu manzaraya. Bence bu mesele daha iyi yönetilebilirdi.

Ayasofya’nın cami olarak açıldığı gün İstanbul Valiliği, belirli bir saatten sonra tramvay seferlerini durdurdu. Bu karara uyan kadın bir makinist linç girişimine maruz kaldı, darp edildi.

Kılıçarslan bu konuda da şunları söyledi:

Sebebi ne olursa olsun -ister provokasyon olsun ister başka bir şey- tramvay makinisti bir kadına saldırılması olayı oldu. Ayasofya’nın açılış gününe hiç mi hiç yakışmadı bu olay. Umarım bu saldırının failleri tez vakitte bulunur ve kendilerinden hesap sorulur.

SONRAKİ HABER