için kaldı

Yeni kabinede görev dağılımı belli oldu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Hükümet Sözcüsü olarak ilk kez konuşan Bozdağ, kabinedeki görev dağılımını açıkladı.

F5HABER F5HABER
Yeni kabinede görev dağılımı belli oldu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada, kabinedeki başbakan yardımcılarının görev dağılımını açıkladı. Bozdağ, Adil Öksüz'ün Almanya'daki görüldüğüne dair iddialara ilişkin soruyu yanıtlayarak "Her ihbarı bu konuda titizlikle devletimizin ilgili organları değerlendiriyor ve araştırmalar titizlikle yürütülüyor, henüz doğruluğu teyit edilmiş değil" dedi.

Bozdağ'ın konuşmasından satır başları;

"Yeni atanan bakanlarımızın her birine de görevlerinde başarılar diliyorum. Bugünkü Bakanlar Kurulumuzun gündeminde yenilenen eğitim öğretim programlarının sunumu yapıldı. Diğer bir konu da hükümetimizin önümüzdeki 6 ay içinde yapacağı çalışmalara ilişkin değerlendirmeler. Önümüzdeki günlerde değerlendirmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

BAŞBAKAN YARDIMCILARININ GÖREVE DAĞILIMI

"Milli Güvenlik Kurulu, MİT, TOKİ, TMSF ve Türkiye Varlık Fonu doğrudan Sayın Başbakanımıza bağlı olarak çalışacaktır.

Hükümet Sözcülüğü, TBMM ile ilişkiler, Danıştay'la ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT ve Anadolu Ajansı ile ilgili konular, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından; ekonominin koordinasyonu ve bankalar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından deruhte edilecektir.

Milli Güvenlik Kurulu kararlarının takibi, reformların ve yatırımların koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından yerine getirilecektir. Ayrıca RTÜK, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu da Fikri Işık'a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecektir.

Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ, Kıbrıs işleri koordinasyonu, yatırım ortamının iyileştirilmesi, AFAD ve Yatırım Ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecektir. Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu, Medeniyetler İttifakı Projesi, yüzüncü yıl anmaları ile ilgili hazırlıklar konuları üzerinde çalışacak. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı, Sayın Çavuşoğlu tarafından ilgilenilecektir."

MESCİD-İ AKSA'DAKİ GERİLİM

"İsrail tarafından alınan tedbirler ve uygulanan kararlar bütün İslam dünyasında, insan haklarına inanan herkes tarafından büyük bir infiale yol açmıştır. Bu uygulama haksız ve hukuksuz bir uygulamadır, kabul edilemez. İsrail hükümetini bu uygulamaları derhal sonlandırmaya yetkililer davet etmiştir. Burası sadece Filistinlilerin değil, bütün müslümanların ortak kutsalıdır. Burada itidalle hareket ederek, insanların din ve vicdan hürriyetini ve ibadet hürriyetini gerektiği şekilde kullanmalarının önündeki engelleri kaldırmak doğru olandır."

ALMANYA İLE GERGİNLİK

"Türkiye'de yabancı yatırımcılar ve yabancı sermaye için son derece güvenli bir yatırım ortamı vardır. Yerli yabancı sermaye ayrımı, hükümetlerimiz döneminde kesinlikle yapılmamıştır, bundan sonra da yapılmayacaktır. Türkiye'de yerleşik Alman şirketleri ile ilgili adli makamlarda yürüyen bir soruşturma ve kovuşturma bulunmamaktadır."

KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUM KARARI

"Türkiye, Irak Bölgesel Yönetimi'nin aldığı referandum kararının doğru olmadığını daha önce açıkladı. Irak yönetimi, Bağdat da bu referanduma karşı olduğunu ilan etti. Barzani yönetiminin tüm dünyanın karşı çıktığı bir ortamda referandum yapması doğru değildir."

"ADİL ÖKSÜZ ALMANYA'DA GÖRÜLDÜ" İDDİASI

"Adil Öksüz'ün Türkiye içerisinde değişik yerlerde görüldüğüne dair zaman zaman ihbarlar yapılıyor. Aynı şekilde Almanya'da ya da başka ülkelerde görüldüğüne dair de ihbarlar geliyor. Daha önce Gürcistan'da bir ihbar vardı. Her ihbarı bu konuda titizlikle devletimizin ilgili organları değerlendiriyor ve araştırmalar titizlikle yürütülüyor, henüz doğruluğu teyit edilmiş değil.

CEZAEVLERİNDE TEK TİP KIYAFET

"Adalet Bakanımız yeni görevine başladı. Bu konuda Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü bir çalışma var. Çalışma şu anda Bakanlar Kurulu'na getirilmiş değil."

HERO TİŞÖRTÜ GÖZALTILARI

"Bu konu yargının konusu. Bunları değerlendirecektir. Terör örgütünün propagandası maksadıyla bunu giyenlerle işin aslının ne olduğunu bilmeden giyenler arasında ayrımı adli makamlar mutlaka yapacaklardır."

SAKARYA VALİSİ'NE YÖNELİK HABERLER

"Ben görüntüleri izlemedim, Sakarya Valisi bildiğim kadarıyla Ordu'dan atandı. Kendisi ile de bir görüşme yapmadım, bu sorudan sonra bir görüşme yapacağım. Yeni göreve başlayanlara çok sayıda hoşgeldine gelen olur."

SONRAKİ HABER