için kaldı

Yavru kargaya yardım etmek isterken kargaların saldırısına uğradı

İstanbul Sultangazi'de park halindeki aracın üzerinde bulunan yavru kargayı kedilerin zarar vermemesi için alan 14 yaşındaki Yunus Emre Aktaş, 2 karganın saldırısına uğradı. Kaçarken düşen çocuğa kargaların saldırısı devam etti.

F5HABER F5HABER
Yavru kargaya yardım etmek isterken kargaların saldırısına uğradı

Elindeki yavru karga ile kaçmaya çalışan çocuğun ayağı takılıp yere düştü. Yere düşen çocuğa yetişkin kargalar saldırmaya devam ederken kalkan Aktaş koşarak çalıştığı iş yerine sığındı.

O anlar ise cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

"Bana zarar versinler ama yavru karga ölmesin”

Yunus Emre Aktaş, kedilerden korumak için aldığı yavru kargayı ve uğradıyı saldırıyı anlattı.

"Kargaların saldırısına uğrayacağımı bekliyordum ama bu kadar olacağını beklemiyordum. Şimdi bana saldırmasınlar diye görünmemeye çalışıyorum. Saldırsalar da yapacak bir şey yok. Çocuklarını kaçırdım sonuçta. Ama ben kaçırmasaydım yavru karganın etrafında kediler vardı. Kediler yiyecekti. Bana zarar versinler ama yavru karga ölmesin. Şu anda yavru karga Esenler'de oturan amcamın evinde. Kendisi daha önce karga besliyordu. Onun kargası vefat etti. Bende yavru kargayı ona gönderdim."

“Korkudan kimse dışarı çıkamaz oldu”

Baba İbrahim Aktaş ise oğluna yavru kargayı kurtarmasını kendisinin söylediğini anlattı.

“İnanın korkudan kimse dışarı çıkamaz oldu. Evde iken kargaların sesini duydum. Yavru karganın arabanın üstünde olduğunu gördüm. Bir tane ablamız ona ekmek vermeye çalışıyor, anne ile baba karga da yukarıdan bağırıyordu. Ben o ara oğlumu dışarıda gördüm ve kediler yemesin diye yavru kargayı olduğu yerden almasını istedim. Oğlum daha sonra kargayı olduğu yerden aldı. Bu sırada diğer kargalar oğluma saldırmaya başladı.”

SONRAKİ HABER