için kaldı

Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu YSK'nın kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "'Seçimler şeffaf olmalı' deniyor. Zaten biz de bunu istiyoruz. Zaten YSK bu sebeple iptal edildiğini söylüyor. Ve tüm adayların 31 Mart'tan önce olduğu gibi burada eşit haklara sahip olması gerekiyor" dedi

F5HABER F5HABER
Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar

Yargı kararına saygı duymak gerekli. Gerek AK Parti gerek diğer partiler itiralarda bulundular. Biz YSK'nın verdiği tüm kararları saygıyla karşıladık.

Hukuku hiçe sayarak açıklama yapanları şiddetle kınıyorum. Partiler arası dayanışma gereği açıklama yapma gereği duyan siyasiler için söylüyorum. Teknik bakımdan çok vahim açıklamalar görüyoruz.

Karara karşı açıklamalarda herkes dikkatli olmalı. Açıklamalarda çok vahim hatalar var. Diğer ülkelerde de seçimler yenilenebiliyor. Dayatma ve çifte standarda prim vermeyiz.

23 Haziran'da kararı İstanbul halkı verecek. Biz yine onların kararına saygı duyuyoruz.

Doğu Akdeniz'deki faaliyetler

Kıbrıs etrafındaki rezervler iki halk tarafından paylaşılmalı. Kıbrıs Türk Halkı'nın da hakları var. Biz uluslar arası hukuka uygun hareket ediyoruz. Ve AB'den bu sorunun bizzat çözmesini talep ettik.

Her türlü esnekliğe rağmen Rum tarafı. Buradaki zenginlikleri Türk halkıyla paylaşmak istemedi. Garantör ülke olarak da bizim görevimiz Kuzey Kıbrıs halkını korumaktır. Bu konuda da her türlü adımı atacağız. Sondajlara başlayacağız. Sİsmik araştırma dönemi bitmiştir ve ikinci gemimizi de gönderiyoruz.

SONRAKİ HABER