Uzaktan eğitim 31 Aralık'a kadar devam edecek

Koronavirüs salgınına karşı alınan yeni önlemlerden biri de okullarla ilgili oldu. Eğitim öğretim faaliyetleri, dönem sonuna kadar uzaktan devam edecek.

F5HABER F5HABER
Uzaktan eğitim 31 Aralık'a kadar devam edecek

1 Haziran'da başlayan "Kontrollü Sosyal Hayat" döneminin ardından koronavirüs vakaları kademeli olarak artışa geçti. Özellikle son günlerde vaka sayıları 3 binin üzerinde gerçekleşirken, okullarda uzaktan eğitimin devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni koronavirüs tedbirlerinin ele alındığı Kabine toplantısının ardından milyonlarca öğrenci ve velinin merak ettiği soruyu yanıtladı.

UZAKTAN EĞİTİM DÖNEM SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son haftalarda koronavirüs vakalarının artması üzerine uzaktan eğitimin dönem sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.

MEB'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası Milli Eğitim Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

23 KASIM'DA BAŞLAYACAKTI

Koronavirüs salgını sonrası ara verilen yüz yüze eğitim süreci 21 Eylül'de yeniden kademeli olarak başlamıştı. 16 Kasım'da ara tatile giren okulların 23 Kasım'da yeniden açılması planlanıyordu.

İşte madde madde alınan yeni koronavirüs tedbirleri:

- Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması olacak.

- Eğitim yıl sonuna kadar online sürdürülecek.

-65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.

- Sinemalar yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

- Restoranlar sadece paket servisi yapacak.

- Kıraathanelere bir süre ara verilecek.

- Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanacak.

- Şehirlerdeki ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek.

SONRAKİ HABER