Türkiye'nin konuştuğu Pınar Gültekin davası ertelendi! Babası duruşmayı terk etti...

Pınar Gültekin cinayetine ilişkin davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Gültekin ailesinin avukatı mahkeme heyetinin reddini istediklerini açıkladı. Baba Gültekin, 'bu mahkemeyi tanımıyorum' diyerek salonu terk etti. 'Reddi hakim' talebi 1. Ağır ceza mahkemesine gönderildi. Üçüncü duruşma 15 Şubat 2021'de görülecek.

F5HABER F5HABER
Türkiye'nin konuştuğu Pınar Gültekin davası ertelendi! Babası duruşmayı terk etti...

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğarak öldürdükten sonra cesedini varil içinde yaktıktan sonra üzerine beton döken Cemal Metin Avcı (32) ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasına devam edilirken duruşmada dikkat çeken bir son dakika gelişmesi yaşandı. Mahkeme başkanı, avukat Epözdemir'e konuşması için söz vermedi. Bunun üzerine Pınar Gültkekin'in babası Sıddık Gültekin ayağa kalkıp, "Bu duruşma benim için bitmiştir" diyerek, salonu terk etti. Öte yandan Pınar Gültekin'in ailesinin reddi hakim talebinde bulunmasının ardından duruşmanın 15 Şubat'a ertelendiği öğrenildi. Mahkeme sonrasında Gültekin ailesinin avukatı dikkat çeken açıklamalarda bulunurken baba Sıddık Gültekin 'Ben ilk defa sanık sandalyesinde kendimi buldum. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu mahkemede iyi bir adalet çıkacağına inanmıyorum' ifadelerini kullandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz'da kayboldu. Ailesinin başvurusu üzerine jandarma ve polis ekipleri, arama çalışması başlattı. Yapılan çalışmalar sırasında gözaltına alınan genç kızın eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, Pınar'ı çıkan kavgada boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup, yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti. Avcı'nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Pınar'ın kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Pınar, memleketi Bitlis'in Hizan ilçesinde toprağa verildi. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, çıkarıldığı mahkemece 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan tutuklandı. Muğla Jandarma Komutanlığı ve Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 3 ay süren çalışma sonunda, HTS kayıtlarından, tutuklu şüpheli Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın telefon sinyallerinden, ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cemal Metin Avcı, 'canavarca hisle adam öldürme' suçundan, kardeşi Mertcan Avcı da 'yardım ve yataklık' suçundan hakim karşısına çıktı. Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti, katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın olay sırasında cezai ehliyetin tam olup olmadığını gösteren rapor istenmesine, Gültekin'in ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tip Kurumu 1. İhtisas Kurulu'ndan rapor istenmesine ve yeni tanıkların dinlenmesine hükmederek, duruşmayı erteledi. Dava kapsamında geçtiğimiz günlerde ise, olayın gerçekleştiği bağ evinde keşif gerçekleştirildi.

PINAR GÜLTEKİN’İN ANNESİ VE BABASI KONUŞTU

Pınar Gültekin’in Babası Sıddık Gültekin:

Bu artık Pınar Gültekin de davası değil Türkiye’nin davası. Bundan sonra hiçbir kadın öldürülmesin gerçekten biz onu diyoruz başka da bir şey diyemiyoruz. Öyle üzgünüz ki  yani ne konuşacağımızı bilmiyoruz. Haklı olduğumuz halde haksız çıkıyoruz. Yani o kadar…

Pınar Gültekin’in Annesi Şefika Gültekin:

Ne diyeceğim? Ona bir ağır ceza… O kadar ceza istiyorum ki diri diri yaktı kızı. Bizi bitirdi, bizi mahvetti. Onlar ailece içinde. Ailece yardım ettiler. Babası da kardeşi de ortağı da hepsi beraber...

Pınar Gültekin’in Ağabeyi Vedat Gültekin:

Bir daha kadın cinayetlerinin yaşanmamasını temenni ediyoruz. Katil Metin Cemal Avcı’nın en ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmasını istiyoruz. Kardeşinin de en ağır cezayla cezalandırılmasını istiyoruz. Ayrıca bu işte kimin parmağı varsa hukuk önünde sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Avukatımıza da sonsuz güveniyoruz.  (Para teklifi oldu mu?) Yok biz bilmiyoruz.

GÜLTEKİN AİLESİNİN AVUKATINDAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Pınar Gültekin’in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir mahkeme sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Sanki yargılanan Cemal Metin Avcı değilmiş de Pınar Gültekin’miş gibi algı ve intiba oluşturulmaya çalışılıyor.

Kamuoyu nezdinde Pınar Gültekin’e işlenen bu canavarca işlenmiş cinayet meşrulaştırmaya çalışılıyor. Sanki burada yargılanan Pınar Gültekin ve özel hayatıymış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.

Bu silsileye bakarsak önce panik atak olduğu söyleniyor. Akıl sağlığı ile ilgili kendisinin hiçbir iddiası yok. Yakmış, benzinle yakmış, beton dökmüş, dereye atmış varili… Sonrasında telefonu 3 parçaya ayırmış. Sonra SİM kartında bir parçaya ayırmış. Telefon sinyal kayıtları versin diye Akyaka’ya götürmüş. Tasarlamış, planlamış… Profesyonel bir kadın katili gibi cinayet işlemiş.

Her anını ilmik ilmik örmüş. Gelip burada bir kurgulanmış savunmada bulunuyor. Benden bile neredeyse daha akıllı. Cinayetin sonrasını planlamış. 4 gün boyunca saklanmış. Arayanları reddetmiş. SİM Kartı kırmış, olay yerini temizlemiş. Her şeyi varil içine atmış. Buna rağmen cezai ehliyeti ile ilgili rapor alınıyor. Cezai ehliyeti tamdır geliyor.

Keşif mahallinde, cinayet mahali koşulları sağlanamamış. Varil yanıyor… Maktulün kütlesi itibariyle 65 kilo, 1.83 cm boyunda… 60 cm varilin uzunluğu biliyorsunuz. Bilirkişi raporuna bakıyoruz, bir polis memuru fizik mühendisi, kimya mühendisi değil… ‘Özçekim, kütle, karışım, kimyasal formlar’dan bahsediyor. Fizik biliminin temel evrensel kuramlarına atıf yapıyor, bilimsel önermeler yapıyor. Resmen sanık Mertcan Avcı’yı aklamaya çalışan bilirkişi raporu tanzim ediyor.

Avukat Epözdemir'in ardından konuşan Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin şöyle konuştu:

'Ben ilk defa sanık sandalyesinde kendimi buldum. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu mahkemede iyi bir adalet çıkacağına inanmıyorum. Yüreği yanan bir baba olarak, geçen sefer de dile getirdik. Ama maalesef sayın başkan sanki sanık biziz de mağdur olan onlar. Ben bunu ilk kez gördüm. Ben bu mahkemeden bu başkanla iyi bir adalet çıkacağını tahmin etmiyorum. Reddi hakim istiyorum.

Benim yerimde kim olsa mahkemeyi terk eder. Adam orada şahitleri resmen şahide yön veriyor. Ben ilk kez gördüm. neler yaşanmadı ki. Şahit ifade veriyor.ç Canının güvendiği delil olarak bu şahidi gösterdiler ve gerçekten şahit ifade veriyor. Başkan şahide resmen yön veriyor. Başka bir şey diyemiyorum.

PINAR'IN BABASI DURUŞMAYI TERK ETTİ

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) vahşice öldüren Cemal Metin Avcı (32) ile kardeşi Mertcan Avcı'nın (26) yargılanmasına devam edildi. Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugün görülen ikinci duruşmasında, tanık Ceren Tunç'un dinlendiği sırada Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, itiraz ederek mahkeme başkanından söz istedi.

Mahkeme başkanı, Epözdemir'e konuşması için söz vermedi. Bunun üzerine Pınar Gültkekin'in babası Sıddık Gültekin ayağa kalkıp, "Bu duruşma benim için bitmiştir" diyerek, salonu terk etti. Pınar Gültekin'in ailesi reddi hakim talebinde bulundu.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE ÇIKTI

Mahkeme heyetinin ilk duruşmada istediği raporlar, mahkemeye ulaştı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin tanzim ettiği raporda Avcı'nın, olay sırasında akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi.  Adli Tip Kurumu 1. İhtisas Kurulu'ndan gelen raporda ise Gültekin'in cesedinin yanmasından dolayı kesin ölüm nedeninin bulunamadığı ancak boğularak ölmüş olabileceği belirtildi.

Ne olmuştu?
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz'da Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Ailesinin Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin'i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Şüphe üzerine gözaltına alınan genç kızın eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de deliller ortaya konunca bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin'i bağ evinde öldürdüğünü, cesedini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkisindeki ormanlık alana attığını itiraf etmişti. Katil zanlısı Avcı, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı da soruşturma çerçevesinde telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine jandarma ekiplerince gözaltına alınmış, 2 Ekim'de "delil karartmak" suçlamasıyla çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

SONRAKİ HABER