"Madem ABD ve YPG güçleri iç içe, taciz atışlarını durdursunlar!"

ABD ordusunun Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırının çok yakınına zırhlı araçlar konuşlandırarak terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG ile birlikte devriyeye çıkması bölgedeki Türk güvenlik kaynakları tarafından da doğrulandı.

F5HABER F5HABER
"Madem ABD ve YPG güçleri iç içe, taciz atışlarını durdursunlar!"

Amerikan zırhlı araçlarının hareketliliği sınırdaki Türk askeri tarafından aralıksız izleniyor. Sınırdaki bu hareketlilik Ankara'da da tüm ilgili devlet kurumlarının takibi altında.

Hürriyet'in haberine göre; güvenlik kaynakları, ABD'nin PYD/YPG terör örgütüne kalkan olmak amacıyla sınır hattına zırhlı araç göndermesiyle ilgili, "Madem ABD ve YPG güçleri iç içe, o zaman ABD'nin terör örgütünün hudut karakollarımıza yönelik taciz atışlarını durdurması gerekir. Aksi durum bu saldırılara gözyumulduğu anlamına gelir" değerlendirmesi yaptı. ABD'nin sınırda PYD/YPG'ye kalkan olmasının Türkiye'nin tutumunda bir değişikliğine neden olmayacağı vurgulandı. Gerek görüldüğünde Sincar veya Karaçok bölgelerine 25 Nisan'daki gibi önceden bildirim yapılarak hava harekâtları yapılabileceği, taciz atışlarının devam etmesi halinde şimdiye kadar olduğu gibi anında misliyle karşılık verileceği belirtildi.

CENTCOM'DAN AÇIKLAMA

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, koalisyon güçlerinin Türkiye ve Suriye sınırında devriye nöbeti tuttukları bildirildi.

CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada, "Koalisyon güçleri, (Terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı PYD'nin önderliğini yaptığı) Suriye Demokratik Güçleri (SDF) ve Türkiye arasındaki çatışma ve güvenlik güçlerinin sınırdan birbirlerine ateş açtığı yönündeki haberleri anlayabilmek için Suriye ve Türkiye sınırında devriye nöbeti tutmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Devriyenin sebebini, " DEAŞ'a karşı mücadelede en fazla güvendiğimiz iki ortağın arasındaki gerginliği durdurmak" sözleriyle açıklayan CENTCOM, taraflara, DEAŞ'a karşı yoğunlaşma çağrısında bulundu.

SONRAKİ HABER