Türk askeri Katar'da

Bölgenin güvenliğini sağlamak için Körfez'de olan Türk birliğinin ilk görüntüsünü dün El Cezire yayınlamıştı. Yeni fotoğraflar geldi.

F5HABER F5HABER
Türk askeri Katar'da

Reuters'ın geçtiği fotoğraflarda, TSK'nın Katar coğrafyasına uygun kamuflaj rengi seçmesi dikkat çekti.

İLK EĞİTİM TATBİKATI YAPILDI
Türk askerlerinin Pazar günü Tarık bin Ziyad askeri üssünde ilk eğitimlerini gerçekleştirdikleri de belirtildi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır Katar ile diplomatik ilişkilerini kestikten iki gün sonra, 7 Haziran tarihinde TBMM'de Katar'a asker konuşlandırılmasına ilişkin anlaşma görüşmeleri öne çekilerek onaylanmıştı.
Türk askeri Katar'da - Resim : 1
KARŞILIKLI ANLAŞMANIN BİR PARÇASI
Katar Savunma Bakanlığı, birleşik askeri tatbikata katılmak için birinci grup Türk askerinin başkent Doha'ya geldiğini açıkladı. Bakanlık, Pazar günü Tarık bin Ziyad askeri üssünde ilk eğitimlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Uzun zamandır planlanan tatbikatlar, her iki tarafın savunma yeteneklerini güçlendirmeyi ve silahlı gruplarla mücadele çabalarını artırmayı ve bölgede istikrarı sürdürmeyi amaçlayan karşılıklı anlaşmanın bir parçası.

Türk askeri Katar'da - Resim : 2

ARAP ÜLKELERİ İLİŞKİLERİ KOPARMIŞTI
Tatbikatlar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır liderdiğinde çok sayıda Arap ülkesi Katar ile geçen hafta ilişkileri kopararak, bu ülkeyi "terörizm" ve İran'ı desteklemekle suçladığı bir sürece denk geldi.

SONRAKİ HABER