Tren kazasıyla ilgili flaş gelişme! Hard disk incelemeye alındı

Ankara'da bu sabah yaşanan tren kazasında 9 kişi hayatını kaybetti, 86 kişi yaralandı. Seyrüsefer bilgileri ve telsiz konuşması kayıtlarının yer aldığı, trenin "kara kutusu" niteliğindeki cihaz ile trendeki güvenlik kamerası görüntülerinin bulunduğu hard disk incelemeye alındı.

F5HABER F5HABER
Tren kazasıyla ilgili flaş gelişme! Hard disk incelemeye alındı

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, sabah 06.30'da, Anıttepe'deki Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan hareket etti. 206 yolcusu bulunan tren, saat 06.36'da, Marşandiz İstasyonu'na girişinde yol kontrolünde görevli kılavuz tren ile kafa kafaya çarpıştı. Trenin 2 vagonu hurdaya döndü. İstasyondaki üst geçit de çarpmanın etkisiyle trenin üzerine çöktü. Büyük hasar gören kılavuz tren ise yaklaşık 30 metre savrularak ters dönüp raydan çıktı.

3'Ü MAKİNİST, 9 KİŞİ ÖLDÜ

Kazanın ardından çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi ile AFAD ekibi olay yerine sevk edildi. Kazada, 3'ü makinist, 6'sı yolcu toplam 9 kişi yaşamını yitirdi, 47 kişi yaralandı. Ekipler, enkazdaki yaralıları kurtarmak için çalışma yaptı. Yoğun çalışma sonucu enkazdan çıkarılan yaralılar, kaza yerinde yapılan ilk müdahalelerinden sonra Onkoloji Hastanesi, Gazi Hastanesi, Ankara Mustafa Kemal Devlet Hastanesi, Numune Hastanesi, Hacettepe Hastanesi ve Yenimahalle Devlet Hastanesine kaldırılarak tedaviye altına alındı.

Kazada yaşamını yitirenlerin cansız bedenleri de çeşitli hastanelerin morguna kaldırıldıktan sonra enkazda ve vagonların içinde kalan olup olmadığı araştırıldı. Enkazda ve vagonlarda yapılan detaylı aramalarda ceset arama köpekleri de kullanıldı.

TREN KAZASI SORUŞTURMASINDA 3 GÖZALTI

Tren kazasıyla ilgili kusuru bulunduğu gerekçesiyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) görevli hareket memuru S.Y, tren teşkil memuru (makasçı) O.Y. ve kontrolör E.E.E. hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli, Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

HARD DİSK İNCELEMEYE ALINDI

Soruşturma kapsamında, cumhuriyet savcıları nezaretinde çalışmalarını sürdüren Ankara Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekiplerince, seyrüsefer bilgileri ve telsiz konuşması kayıtlarının yer aldığı, trenin "kara kutusu" niteliğindeki cihaz ile trendeki güvenlik kamerası görüntülerinin bulunduğu hard disk incelemeye alındı.

Tren kazasıyla ilgili flaş gelişme! Hard disk incelemeye alındı - Resim : 1


SONRAKİ HABER