Tıp öğrencisi korona nedeniyle vefat etti

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi İnt. Dr. Merve Mercan 45 gün önce yakalandığı belirlenen yeni tip koronavirüs sebebi ile bu sabah vefat etti. Testinin pozitif çıkmasının ardından immün yetmezliği olduğu tespit edilen Mercan 40 gündür yoğun bakımda tedavi altındaydı.

F5HABER F5HABER
Tıp öğrencisi korona nedeniyle vefat etti

Koronavirüs nedeni ile kaybedilen sağlık çalışanlarına bu kez çok genç bir isim dahil oldu. 

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi İntörn Doktor Merve Mercan 45 günlük tedavi sonrasında Kovid-19 nedeniyle vefat etti.

İmmün yetmezliği olduğunun belirlenmesin ardından 40 gündür yoğun bakımda tedavi edilmeye çalışılan genç doktorun vefatının ardından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığından yazılı bir açıklama yapıldı. 

Mercan için tüm tedavi basamaklarının sırayla ve özenle uygulandığının vurgulandığı açıklama şöyle:

“Merve’mizi kaybettik. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf İntörn öğrencimiz Merve Mercan 10 Eylül Perşembe günü sabah 08.00 sularında vefat etti. Merve ilk kez 45 gün önce Covid pozitif olarak tespit edilmiş ve hastanemizde tedavi altına alınmıştı. Yatışından yaklaşık 5 gün sonra kendisinde immün yetmezlik olduğu tespit edildi. Tüm tedavi basamakları sırayla ve özenle uygulandı.

Merve’miz yaklaşık 40 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyordu. Tıp Fakültemizin tüm hekimlerinin ve sağlık personelinin yoğun çabalarına ve tüm tıbbi müdahalelere rağmen Merve’miz bu sabah hayata gözlerini yumdu. Merve Fakültemizin Onur öğrencisiydi. Son derece başarılı, saygın, kıymetli, tüm çevresine örnek bir öğrenciydi. Üzüntümüz, acımız çok büyük. Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine, tüm sağlık camiasına sabır dileriz.”

EKİPMAN OLMADAN HASTAYA MI MÜDAHALE ETTİ?
 
Merve Mercan'ın ölümünün ardından herhangi bir ekipmanı ve yeterli koruması olmadan hastaya müdahale ederken koronavirüsü kaptığı iddiası ise Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi tarafından yalanlandı. 

Tıp fakültesindeki öğrencilerin Kovid-19 hastalarıyla hiç temasının bulunmadığını söyleyen Prof. Dr. Selvi, ''Bilindiği gibi bir süredir öğrencileri kliniklere kabul etmiyoruz, pratik uygulamaları yapmıyoruz. Online eğitim veriyoruz. Ancak kızımız intörnlüğünün ilk dönemlerinde dahiliye kliniğinde çalışıyordu. Bu süreçte öğrencilerimizin Covidli hastalara müdahaleleri, onlarla karşılaşmaları zaten yasak. Onlara, tedavi ettirmiyoruz. Onları korumak için ellerimizden geleni yapıyoruz. Bazı sosyal medyada konuşulan konular bizi oldukça üzüyor. Ülke olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Filyasyon ekiplerimiz çalışıyor, bu virüsün, nerede, nasıl alındığıyla ilgili net bir şekilde cevap vermek mümkün değil'' ifadelerini kullandı

Merve Mercan'ın annesi Bediha Mercan'ın da sağlık teknikeri olduğu belirtildi. İnt. Dr. Merve Mercan'ın cenazesinin yarın İstanbul'da toprağa verileceği bildirildi.

SONRAKİ HABER