Terörist elebaşı Mazlum Kobani'den ilk yorum geldi

Terör örgütü PKK/YPG'nin terörist elebaşısı Mazlum Kobani, ABD ve Türkiye arasında sağlanan "Geçici ateşkes" anlaşmasını kabul ettiklerini duyurarak, başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

F5HABER F5HABER
Terörist elebaşı Mazlum Kobani'den ilk yorum geldi

Terör örgütü PKK/YPG'nin yan oluşumu Suriye Demokratik Güçleri'nin sözde lideri terörist elebaşı Mazlum Kobani, ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşmayı kabul ettiklerini ve başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

KIRMIZI LİSTEDE YER ALIYOR

Abdullah Öcalan'ın "manevi evladım" dediği ve asıl adı Ferhat Abdi Şahin olan terörist Mazlum Kobani, Türkiye'nin üst düzey arama listesi olan kırmızı listede yer alıyor.

Terörist elebaşı Mazlum Kobani'den ilk yorum geldi - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Ankara'daki temasları sonrasında varılan anlaşma ile Türkiye Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye yönelik operasyonunu beş gün boyunca durdurma kararı almıştı. Anlaşma uyarınca 120 saat içerisinde YPG, sınırdan 20 mil yani 32 kilometre güneye çekilecek. Ayrıca YPG'nin silahları toplanacak ve bölgede kurulacak güvenli bölge öncelikli olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolünde olacak.

SONRAKİ HABER