için kaldı

TBMM'de personeli rehin almaya çalışan DHKP-C'lilerin cezası belli oldu

TBMM girişinde Meclis personelini rehin almaya çalışırken yakalanan DHKP-C'li Mulla Zincir 23 yıl 42 ay, Eylem Yücel 22 yıl 42 ay hapse mahkum edildi.

F5HABER F5HABER
TBMM'de personeli rehin almaya çalışan DHKP-C'lilerin cezası belli oldu

TBMM girişinde banko görevlisini rehin almaya çalışırken güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilen terör örgütü DHKP-C üyesi Mulla Zincir 23 yıl 42,  Eylem Yücel 22 yıl 42 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DHKP-C'li teröristler Mulla Zincir ve Eylem Yücel, 14 Mayıs 2019'da TBMM'deki banko görevlisini rehin almaya kalkıştı. Etkisiz hale getirilip, gözaltına alınan 2 şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ankara 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Mulla Zincir ve Eylem Yücel ile avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, savcıya esas hakkındaki mütalaasında bir değişiklik olup olmadığını sordu. Cumhuriyet savcısı, 2 sanığın da 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'terör amacıyla kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak', 'görevi yaptırmamak için direnmek', 'mala zarar vermek' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından cezalandırılmalarını istedi.

Mütalaaya karşı savunma yapan sanık Eylem Yücel, davanın siyasi olduğunu, TBMM'ye girmek istediklerini ancak suçsuz olduğunu savundu. Sanık Mulla Zincir ise, TBMM'ye girerek, adalet talepleri doğrultusunda eylem yaptıklarını ancak kimseyi rehin almadıklarını söyledi. 2 sanık da tahliye ve beraat talebinde bulundu.

MAHKEME KARARINI VERDİ

Sanıkların son sözlerinin ardından kararını açıklayan mahkeme, Mulla Zincir'e, 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'terör amacıyla kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak', 'görevi yaptırmamak için direnmek' ve 'mala zarar vermek' suçlarından 23 yıl 42 ay, Eylem Yücel'e, 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'terör amacıyla kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak', 'görevi yaptırmamak için direnmek' suçlarından 22 yıl 42 ay hapis cezası verdi.   

Kararın ardından sanıklar slogan attı. Bu sırada sanık Mulla Zincir, elinde bulunan kol saatini mahkeme heyetine doğru fırlattı. Bunun üzerine jandarma ekipleri, iki sanığı da hızlı bir şekilde mahkeme salonundan çıkardı.

SONRAKİ HABER