için kaldı

Başbakan Yıldırım'dan Yunanistan'a: Ege'de gereken karşılığı vermeye hazırız

Türkiye'nin mücadelesine savunmada kalarak devam etmeyeceği kararına vurgu yapan Başbakan Yıldırım, "Yunanistan'a buradan sesleniyorum. Ege'de provokasyonlardan uzak durmalısınız. Gereken karşılığı vermeye hazırız. Didim açıklarındaki kayalığa dikilen Yunan bayrağı kaldırıldı" ifadesini kullandı.

F5HABER F5HABER
Başbakan Yıldırım'dan Yunanistan'a: Ege'de gereken karşılığı vermeye hazırız

Cumhurbaşkanlığı Sistemi Paneli'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım,"Türkiye, özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra pozisyonunu savunmadan taarruza çevirdi. Aradan geçen zaman içerisinde ekonomik anlamda attığımız adımlar da meyvesini verdi. 2017 yılında G-20 ülkeleri içerisinde Türkiye en çok büyüyen ülke oldu.Bizim için her şey 11 Ekim'de Sayın Bahçeli'nin açıklamasıyla başladı. Biz bunu açık çağrı olarak kabul ettik." ifadelerini kullandı.

İKİ İRADE SANDIKTA AYRILDI
Başbakan sözlerine şöyle devam etti: "Beni çokça tenkit ettiler, 'Ya sen kendi koltuğunu yok edecek bir sistem için çalışıyorsun' diye. Ben o zaman da söyledim, ülkem kazanacaksa ben kaybetmeye hazırım. Bir Ali gider, bin Ali gelir. Bürokrasi işini yapacak, yargı işini yapacak, kolluk işini yapacak ama milli iradenin temsilcisi tektir. Eskiden yürütme-yasama birlikte seçiliyordu. İlişkiler iç içeydi. Şimdi bu iki irade sandıkta ayrıldı.

SÜREKLİ İSTİKRAR
Cumhurbaşkanı bu dönemde 'zaman ekonomisi'nin dümeninde olacak ve bürokrasinin daha hızlı çalışmasının önünü açacak. Memleketin kurumlarının daha hızlı çalışabilmesi için lazım gelen neyse Cumhurbaşkanlığı bunları yapacak.'Sürekli istikrar güçlü tek başına iktidar' olarak tanımlıyorum bu dönemi ben."

YUNANİSTAN'A SESLENİYORUM
Panel ertesi soruları yanıtlayan Başbakan Yıldırım, son dönemde Ege sularında yaşanan ısınmaya ilişkin de şu açıklamayı yaptı: Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği artırmaya yönelik kışkırtmaya yönelik komşumuz Yunanistan'ın bir takım faaliyetlerinin olduğu malumunuz. Son zamanlarda bu ihlallerde artışlar göze çarpıyor. Özellikle aidiyeti, sahipliği belli olmayan kaya parçaları var. Bunlara yönelik Kardak kayalıklarına benzer girişimlerin olduğunu görüyoruz.

"YUNAN BAYRAĞI KALDIRILDI"

Yine Didim açıklarında, yerleşim yeri olmayan kayalıklara bir Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar. Ve oradan o bayrağı kaldırdılar.

"GEREKEN KARŞILIĞI VERİRİZ"

Bizim tavsiyemiz Yunanistan'a iyi komşuluk ilişkileri içerisinde, gerginliği artıracak provokasyonlardan, kışkırtmalardan uzak durması. Komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir. Oldu bittilere, fiili durumlara gereken karşılığını vermeye hazırız. Bunun bilinmesini isteriz."

SONRAKİ HABER