Sokağa çıkarken maske kullanımının zorunlu olduğu il sayısı 29’a yükseldi

Kocaeli ve İzmir'in de dahil olmasıyla maske kullanımının zorunlu olduğu şehir sayısı 29'a çıktı

F5HABER F5HABER
Sokağa çıkarken maske kullanımının zorunlu olduğu il sayısı 29’a yükseldi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında bugün Kocaeli'den sonra İzmir'de de sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirildi. 

Böylece sokakta maske zorunluluğu getirilen il sayısı 29'a yükseldi.

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, tüm ilçelerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla daha önce alınmış kararlara ilave olarak bazı cadde ve alanlarda ağzı ve burnu kapatacak şekilde tıbbi ve bez maske kullanımının zorunlu hale getirildiği belirtildi.

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı kararlara bir yenisini daha ekleyerek maske kullanımını il genelinde zorunlu hale getirdi. Konu ile ilgili Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada açık alanlar da dahil olmak üzere tüm vatandaşlar için maske kullanımının yeni bir karar alınıncaya kadar zorunlu olmasına karar verildiği duyuruldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Gümüşhane, Bolu ve Amasya'da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

SONRAKİ HABER