için kaldı

Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişiye 'organize suç örgütü' operasyonu

İstanbul merkezli 5 ilde, Sedat Peker'in elebaşı olduğu belirtilen organize suç örgütüne yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 63 şüpheliden 49'u yakalandı. Sedat Peker'in yurt dışında olduğu ifade edildi. İki gün önce Kuzey Makedonya'da 9 polis sahte vatandaşlık belgesi düzenledikleri suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Sahte belge düzenlenen kişiler arasında Sedat Peker de vardı... Ekipler sabah saatlerinde Sedat Peker'in Beykoz'daki villasında arama başlattı.

F5HABER F5HABER
Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişiye 'organize suç örgütü' operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde faaliyet gösteren ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "gasp", "rüşvet", "yaralama", "tehdit" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi birçok suça karıştığı belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Söz konusu soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan ve Sedat Peker'in de elebaşı olduğu belirtilen 63 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde 121 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İnsansız hava araçlarıyla keşif yapılan ve özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda 49 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mermi ve çelik yelek ele geçirildi.

Ayrıca, Sedat Peker'in yurt dışında bulunduğu ifade edildi.

SEDAT PEKER'İN VİLLASINDA ARAMA

Sedat Peker'in Beykoz'daki villasına da sabah saatlerinde polis geldi. Ekipler villaya giderek arama başlattı.

Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişiye 'organize suç örgütü' operasyonu - Resim : 1

Villadaki araçlarda da arama yapıldı. Polis, villadaki lüks cipi de didik didik aradı.

Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişiye 'organize suç örgütü' operasyonu - Resim : 2

GÖZALTINA ALINANLAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

İstanbul Emniyeti'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sedat Peker suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişiye 'organize suç örgütü' operasyonu - Resim : 3

SONRAKİ HABER