SDG sivilleri kalkan olarak kullandı! Binaların camlarını kum torbaları ile kapatıp mevzi yaptılar
Suriye'nin Halep kent merkezindeki operasyonları devam ediyor. Suriye ordusu, YPG/SDG unsurlarının sıkıştığı son mahalle olan Şeyh Maksud'un da kurtarıldığını duyurdu. Terör örgütü mensupları tahliye uzlaşması kapsamında otobüslerle kentten gönderildi. Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın sivillerin zarar görmemesi için yürüttüğü uzlaşı çalışmalarının PKK tarafından engellendiği belirtildi.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun
F5Haber'e Google News'te abone olun
Abone OlSuriye İç Güvenlik Güçleri, Halep'in Şeyh Maksud Mahallesinde terör örgütü SDG tarafından rehin tutulan ve canlı kalkan olarak kullanılan bir grup sivili kurtardı.
Halep'te zaman zaman YPG kontrolündeki bölgelerden insansız hava aracı uçuşları yapılıyor.
Halep Valiliği yakınlarında bir binanın duvarına çarpan dron görüntüleri sosyal medyada dolaşıyor.
YPG'nin binaların camlarını kum torbaları ile kaparak mevzi yaptığını ve bölgeden ayrılmalarına izin vermediği sivilleri kalkan olarak kullandığını belirtti.