Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid!

Şampiyonlar Ligi final maçında Real Madrid ile Liverpool, Avrupa'nın en büyüğü olmak için Kiev'de karşı karşıya geldi.

F5HABER F5HABER
Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid!

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi Final karşılaşmasında Liverpool'u 3-1 mağlup ederek üst üste 3. kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. İspanyol ekibi bu sonuçla 42 yıllık aranın ardından Avrupa'nın 1 numaralı kupasını üst üste 3. kez kazanan ilk takım oldu. Liverpool'un ise tarihinde 5 şampiyonluğu bulunuyor. Karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetiyor. Mazic'in yardımcıları ise Milovan Ristic ve Dalibor Djurdjevic. Real Madrid, 51. dakikada Benzema ile 1-0 öne geçti. Liverpool, bu gole 4 dakika sonra Mane ile cevap verdi: 1-1. Oyuna sonradan dahil olan Bale, 64. dakikada mavi şimşekleri öne geçiren golü kaydetti: 2-1. Bale 84. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 3-1 yaptı.

İLK 11'LER:

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modric, Kroos, Isco, Ronaldo, Benzema
Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Milner, Wijnaldum, Salah, Mané, Firmino

NOTLAR:

İKİ DEVİN KIEV YOLCULUĞU


Şampiyonlar Ligi'ne H Gurubu'ndaki rakipleri Tottenham, Borussia Dortmund ve APOEL Nicosia ile yarışan Real Madrid, grubunu Tottenham'ın ardından 2'nci sırada tamamladı. Sonrasında Madrid, Paris Saint-Germain, Juventus ve Bayern Münih'i eleyerek Liverpool ile rakip oldu.

Liverpool E Grubu'nda başladığı Şampiyonlar Ligi heyecanında Sevilla, Maribor ve Spartak Moskova ile aynı grupta yer alarak grubunu lider tamamladı. Sonrasında Porto, Manchester City ve Roma'yı Liverpool, Şampiyonlar Ligi finali için Kiev biletini kaptı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DAMGA VURAN İSİM: RONALDO
Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 15 gol kaydederek en çok gol atan oyuncu oldu. Ayrıca Ronaldo, 2013-2014 Şampiyonlar Ligi sezonunda rakip fileleri 17 kez havalandırarak 1 sezonda en çok gol atan oyuncu oldu unvanına sahip. Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nin de 120 golle en golcü oyuncusu durumunda.

SONRAKİ HABER