için kaldı

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde patlama!

Arifiye'de doğalgaz boru hattının geçtiği bölgede patlama meydana geldi. Patlama sonrası oluşan yangın kontrol altına alındı. Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır yaptığı açıklamada, "Patlamada ölen ya da yaralanan yok. Patlamaya heyelan neden olmuş olabilir" dedi.

F5HABER F5HABER
Sakarya'nın Arifiye ilçesinde patlama!

Sakarya'nın Arifiye ilçesinin Kemaliye mahallesinde doğalgaz hattının bulunduğu bölgede büyük bir patlama meydana geldi.

Habertürk'ten Kaan Ramiz Oktar'ın haberine göre, Sakarya'nın Arifiye ilçesinde patlama meydana geldi.

AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre patlama, dağlık alandaki doğalgaz hattında oldu.

İtfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır yaptığı açıklamada, "Patlamada ölen ya da yaralanan yok. Olayın doğal gaz Bozüyük-Adapazarı ana dağıtım hattında heyelana bağlı olduğunu tahmin ediyoruz. Daha önce de orada heyelan riski varmış, çalışma başlatılmış. Çok yakınında yerleşim yok. Şu anda can kaybı, yaralanma yok. Hem doğalgaz ekipleri hem de itfaiye ekipleri gerekli güvenlik önlemlerini aldı" dedi.

BOTAŞ'TAN AÇIKLAMA

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada gerekli tedbirlerin alındığı, bölgede gaz kesintisinin yapılmayacağı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

"14/01/2019 tarihinde saat 07:30 civarında Adapazarı İli Arifiye İlçesi Değirmendere köyü kırsalında yer alan 36 inç çapındaki Doğal Gaz Boru Hattında ilk bulgulara göre heyelan sebebiyle hatta meydana gelen kopmanın yangına sebebiyet verdiği değerlendirilmektedir. BOTAŞ tarafından gerekli müdahale yapılarak hat vanaları kapatılmış ve olayın meydana geldiği kısımda doğal gaz akışı durdurulmuştur. Yangın Kontrol altına alınmış olup, soğutma işlemlerinin ardından ivedilikle onarım çalışmalarına başlanacaktır. Bu süre zarfında gerekli tedbirler alınmış ve bölgenin doğal gaz ihtiyacı alternatif iletim hatlarından sağlanmaktadır"


Sakarya'nın Arifiye ilçesinde patlama! - Resim : 1

SONRAKİ HABER