Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı Resmi Gazete'de

Sağlık Bakanlığı 30 bin sağlık personeli, 11 bin 317 işçi ve 1183 sözleşmeli personel alımı için ilana çıktı. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre 11 bin 317 işçi alımı için başvurular 28 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında yapılacak. 30 bin sağlık personeli alımı için ise adaylar 30 Kasım-5 Aralık arasında tercih yapacak.

F5HABER F5HABER
Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı Resmi Gazete'de

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki aylarda yapmış olduğu açıklamada, çok sayıda personelin istihdam edileceğini ifade etmişti. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamadan sonra alımların ne zaman yapılacağı ve detaylar binlerce vatandan tarafından araştırılmaya başladı. Çok sayıda insan araştırmalarını sürdürürken Sağlık Bakanlığı personel alımlarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak atama başvuruları için sürenin uzatıldığı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığının “2022 Yılı 4. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Takvimi”ne yönelik güncel ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Başvuru Süresi 5 Gün Daha Uzatıldı

Resmi Gazete’de, 2022 Yılı 4. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası için başvuru süresinin 23 Kasım 2022 tarihinden 28 Kasım’a uzatılmasına dair ilan yayımlandı.

Resmi Gazete’de yer alan ilanda, Sağlık Bakanlığı tarafından, 23 Kasım 2022 Çarşamba saat 18.00 olarak yer alan son başvuru süresinin 28 Kasım 2022 Pazartesi saat 18.00’e kadar uzatılmasının uygun görüldüğü ifade edildi. Yeni takvime göre kura çekimi ise 15 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bakanlık için başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr) bulunan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-Devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yapılarak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacak.

SONRAKİ HABER