Karadeniz'de Rus savaş gemisi ile kargo gemisi çarpıştı

İstanbul Boğazı'nın 18 mil açığında Karadeniz'de Rus savaşa gemisi ile canlı hayvan yüklü kargo gemisi çarpıştı. Bölgede sis yüzünden kurtarma çalışmaları güçlükle yapılırken Kıyı Emniyeti ve Rusya Savunma Bakanlığı 78 personelin tamamının tahliye edildiğini duyurdu. Çarpışmanın ardından Rus istihbarat gemisi battı.

F5HABER F5HABER
Karadeniz'de Rus savaş gemisi ile kargo gemisi çarpıştı

Kilyos'da Karadeniz açıklarında Rus istihbarat gemisi ile canlı hayvan yüklü kargo gemisi çarpıştı. 78 Rus askerinin Türk kıyı emniyeti tarafından kurtarıldığı belirtildi. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Tass haber ajansına yapılan açıklamada, "27 Nisan'da Moskova saatiyle 11:53'de Karadeniz'in güneybatısında İstanbul Boğazı'nın 40 kilometre uzaklığında Karadeniz Filosu'nun Liman gemisi Aşot-7 ile çarpıştı" denildi. Yapılan açıklamada, mürettebattan yaralananın olmadığı ve mürettebatın kazadan sağ kurtulduğu belirtildi. Olay yerine Rus Karadeniz Filosu'nun gemileri yönlendirildi. Aynı zamanda An-26 uçağı da bölgeye gönderildi.

KIYI EMNİYETİ AÇIKLAMA YAPTI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'Liman' adlı Rus gemisinin saat 14.48 sularında battığı, 78 personelin kurtarıldığı belirtildi.

Rus askeri gemi battı olay yerinden ilk görüntüler 3.resim

Kıyı Emniyeti'nden yapılan açıklama ise şöyle: "27.04.2017 tarihinde 'LİMAN' isimli Rus bayraklı askeri gemi ile TOGO bayraklı 'YOUZARSIF H' adlı geminin çatıştığı bilgisi alınmıştır. Derhal, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen, Kurtarma 3 römorkörümüz ile KIYEM 3, KIYI EMNİYETİ 8 ve KIYI EMNİYETİ 6 hızlı tahlisiye botlarımız olay mahalline sevk edilmiştir.

LİMAN isimli Rus askeri gemisinde bulunan 78 personelden 37'si KIYI EMNİYETİ 8, 26'sı KIYEM 3 ve 15'i YOUZARSIF H gemisi tarafından alınmış olup, tüm personel tahliye edilmiştir.

14.48 itibariyle 'LİMAN' isimli Rus askeri gemisinin battığı rapor edilmiştir."


YILDIRIM'DAN MEDVEDEV'E TELEFON

Bu arada Başbakan Binali Yıldırım, Rus mevkidaşı Dmitriy Medvedev'i arayarak kaza nedeniyle üzüntülerini iletti.

Liman isimli gemi, Sovyetler döneminde Polonya'da inşa edilip 1970'de çalıştırılmaya başlamıştı. Gemide, yüzeydeki gemileri ve denizaltıların yerini belirlemek için bir radar istasyonu ve bir akustik dedektörü gibi keşif donanımları yer alıyor. Gemide 85 mürettebat üyesi bulundurulması gerektiği belirtiliyor fakat çarpışma anında gemide kaç kişinin olduğuna dair Rusya'dan net bir açıklama yapılmadı.

Rus askeri gemi battı olay yerinden ilk görüntüler 4.resim

RUS ASKERİ GEMİSİ BATTI

Çarpışma sonrası Rus istihbarat gemisinin yan yattığı belirtilmişti. Rus gemisi saat 14.48 itibarıyla battı. Gemicilik Acentası'nın verdiği bilgiye göre Türk römorkör Rus gemiye yardım sağlıyor.

1970'DE GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

'Liman' Polonya'da Sovyet döneminde inşa edildi ve 1970'de görevlendirildi. Genellikle silahsız, ancak bir radar istasyonu, bir hidroakustik dedektör ve diğer keşif ekipmanı, deniz gemileri ve denizaltıları izlemek için gerekli taşıyor. Liman gemisi, 21 Ekim 2016'da İstanbul Boğazı'ndan geçmişti. Sovyetler Birliği döneminde Polonya'da inşa edilen ve 1970 yılında göreve başlayan geminin 1.580 ton ağırlığında olduğu belirtiliyor.

Karadeniz'de Rus savaş gemisi ile kargo gemisi çarpıştı - Resim : 3
Türk savaş gemisi olay yerine giderken böyle görüntülendi.

SONRAKİ HABER