için kaldı

RTÜK Tele 1 hakkında inceleme başlattı...

Can Ataklı'nın ayrımcılık içeren ifadeleri nedeniyle Tele 1 televizyonu hakkında inceleme başlatıldı. 6112 sayılı karara istinaden başlatılan incelemeyi RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin duyurdu.

F5HABER F5HABER
RTÜK Tele 1 hakkında inceleme başlattı...

Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''Kovid-19 virüsüyle mücadele kapsamında MEB tarafından hızlı bir şekilde ortaya konulan uzaktan eğitim modeli dünyadaki örneklerinin ötesinde çocuklarımıza televizyonlarımız aracılığıyla verimli bir şekilde ulaşmaktadır.

Ancak, milli dayanışmamızın çok ileri seviyede olması gereken bu günlerde maalesef bazı yayın organlarında durumdan vazife çıkararak içlerindeki kötü niyetlerini ortaya dökenlerin olduğunu da üzülerek görüyoruz.

Özgürlükleri savunduğunu iddia eden ama özgürlükleri hiçe sayarak kendi tek tip modellerini topluma dayatma arzusunda olanların vatandaşlarımızı ayrıştırma yarışından geri durmadıklarını bugün de milletçe hep beraber görmekteyiz.

Bunun son örneğini Tele 1’de gördük. Can Ataklı’nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul edemeyiz. Bu nedenle 6112 sayılı yasaya göre Tele 1 hakkında inceleme başlattık. Başkan olarak tavrım, ilk Üst Kurul toplantısında gündeme alınması ve en üst limitten cezanın verilmesidir.''

SONRAKİ HABER