Erdoğan adına "racon" kesenlere sert çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Birilerinin kendi adına sosyal medyada racon kestiğini belirten Erdoğan, "Eğer racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim" dedi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan adına "racon" kesenlere sert çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Unutmayın, İstanbul'da teklersek, Türkiye'de tökezleriz. İstanbul'u sağlam tutarsak, Türkiye'de de dünyada da bizi yıkacak güç tanımıyoruz. İstanbul'da metal yorgunluğu olursa Türkiye'de paslanırız. İstanbul'un büyüklüğünü anlamayan hiç kimse İstanbul'a ve AK Parti'ye hizmet edemez. İstanbul'a hakkını vermek zorundayız. Yaptığımız işi, bu şehre uygun şekilde yürütmezsek hedeflerimize ulaşamayız.

"İSTANBUL'DAKİ OY ORANI TÜRKİYE ORTALAMASINI GEÇMELİ"

Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde İstanbul'da, küsuratları konuşmayacağım, yüzde 48'le büyükşehir belediye başkanlığı seçimini aldık. Ardından halk oylamasında malum İstanbul yüzde 48,65 oyla neticeyi verdi. Tabii biz İstanbul'u böyle görmek istemiyoruz. İstanbul, Türkiye ortalamasının altına düştüğü an, buna yanarız, buna üzülürüz. İstanbul, Türkiye ortalamasının altına düşmemeli, onun üstüne olmalı. Üstünde olduğu anda birçok şey değişir.

Eğer metal yorgunluğu diyorsak burayı oturup değerlendireceğiz. Bizim İstanbul'a ihtiyacımız var. İstanbul'un bize ihtiyacı var. İdeal siyasetçi oturtuğu koltuğa güç katandır. İstanbul'daki oy oranı Türkiye ortalamasının üstüne çıkmalı, bu şart. Sandığın bize verdiği sonucu iyi okumalıyız. İstanbul'da çalınmadık kapı bırakmayacağız.

"DEĞİŞİM ASLA TASFİYE DEĞİLDİR"

Kendimizi yenilememiz, güçlendirmemiz, geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Bu milletimize ve ülkemize sorumluluğun gereğidir. Kongre sürecinde değişim asla bir tasfiye değildir. Bizim siyaset terbiyemizde vefa çok önemlidir. Hiçbir arkadaşımızın emeğini unutmadık, unutmayacağız.

"RACON KESİLECEKSE BİZZAT KENDİM KESERİM"

Zaman zaman kamuoyunda, medyada, partimiz içinde kesinlikle arzu ve tasvip etmediğim tartışmaların yaşandığına şahit oluyoruz. Genellikle sosyal medya hesapları veya kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda, birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Burada bir kez daha açık ve net olarak ifade ediyorum; benim, milletimle, partimle paylaşacağım bir düşüncem, bir teklifim, bir hissiyatım varsa, bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim. Bu da böyle bilinmeli.

Cumhurbaşkanlığıyla ilgili hususlarda Cumhurbaşkanlığı sözcümüz, hükümet meselelerinde Başbakanımız ve hükümet sözcümüz, partiyle ilgili konularda da parti sözcümüz gereken açıklamaları yapıyor. Şahsımın ve sözcülerimin dışında yapılan hiçbir açıklamanın benimle ilgisi yoktur, partimle ilgisi yoktur. 'Efendim şu köşe yazarı şöyle yazmış, şu köşe yazarı böyle yazmış, şu köşe yazarının işte Cumhurbaşkanı ile şöyle dostluğu var'. Hiçbirisi beni bağlamaz. Bunlara da ihtiyacım yok. Ben zaten konuşuyorum. Bunlara gerek yok ki. Ben derdimi anlatmaktan aciz de değilim, yeri geldiği zaman bunları anlatıyorum, anlatmaya da devam edeceğim. Hele hele başkalarının adına açılmış sosyal medya hesapları ve köşe yazıları gibi mecraları aracı kılma alışkanlığım kesinlikle bulunmuyor, bu da böyle biline.

"GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYORLAR"

Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Suriye ve Irak'ta güya DAEŞ'le mücadele için dağıtılan silahları ele geçirmeye başladık. Sınırda terör yapıları ile uzun ve kanlı mücadeleyi veren Türkiye'dir.

FETÖ'cülerin yakında özel elbiselerle hazırlanan tulumlarla duruşmalara geleceğini göreceksiniz. Yıl sonuna kadar da yargımız bunlarla ilgili kararları büyük ölçüde vermiş olacak. Bizim öyle çok vaktimiz yok.

"SANDIKTA TOKAT YEMELERİ LAZIM"

Almanya'da seçim geliyor. Bizimle uğraşıyor. Sen bizimle neden uğraşıyorsun. Referandum sırasında da bizimle uğraştılar. Çıkmış Almanya Dışişleri Bakanı bana laf atıyor. Sen kimsin, önce haddini bil. Onlar karışıyor ya ben niye Türk vatandaşlarına mesaj vermeyeyim. Türkiye düşmanı olan partilere sakın ha oy vermeyiniz. Onların sandıkta bana göre bir tokat yemeleri lazım.

SONRAKİ HABER