Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda 1 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda teröristler tarafından düzenlenen füze saldırısı sonucu Veteriner Uzman Onbaşı Hüsamettin Gökçe şehit oldu. Bu acı haberle birlikte sınır ötesi operasyonlardaki şehit sayımız 4'e yükseldi.

F5HABER F5HABER
Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda 1 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı

Irak'ın kuzeyindeki Avaşin- Basyan bölgesinde başlatılan Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda, tarama köpeği ile görev yapan Veteriner Uzman Onbaşı Hüsamettin Gökçe, teröristlerce yapılan füze saldırısı sonucu şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Pençe-Yıldırım Harekâtı bölgesinde bir üs bölgemize terör örgütü tarafından güdümlü tanksavar silahı ile yapılan saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye tahliye edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz." denildi.

BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şehit Uzman Onbaşı Gökçe için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Akar mesajında, "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerine yer verdi.

Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda 1 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı - Resim : 1

ŞEHİT SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen operasyonlarda şehit sayısı 4'e yükseldi. Pençe-Yıldırım operasyonunda görevli Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım teröristlerle çıkan çatışmada, Piyade Teğmen Mehmet Kıvık ise Pençe-Kartal operasyonunda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu. Yaralanan bir asker ise, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Son acı haber de Uzman Onbaşı Hüsamettin Gökçe'den geldi.

ŞEHİT ATEŞİ AMASYA'YA DÜŞTÜ

Irak'ın kuzeyindeki operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Hüsamettin Gökçe acı haberi, Amasya'nın Hacılar Mahallesi'nde yaşayan ailesine verildi. Şehadet haberinin ardından Gökçe ailesinin oturduğu apartmana ve sokağa Türk bayrakları asılırken, yakınları taziyeye geldi.

Şehit askerin cenazesi, yarın Amasya'nın Beldağ Mahallesi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

SONRAKİ HABER