Pençe-Kilit Harekatı'nda 4 şehidimiz var! Bakan Akar TSK komuta kademesi ile toplantı yaptı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu 3 askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını duyurdu. Yine aynı bölgede yıldırım düşmesi sonucu Uzman Çavuş Mustafa Işık da şehit düştü. Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik yapılan operasyonlarda iki günde 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Şehitlerimizin hesabını alçaklardan soruyoruz." dedi.

F5HABER F5HABER
Pençe-Kilit Harekatı'nda 4 şehidimiz var! Bakan Akar TSK komuta kademesi ile toplantı yaptı

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı'ndan şehit haberi geldi.

Acı haberi, Milli Savunma Bakanlığı duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu, Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir ve Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu'nun şehit olduğu, 2 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Yaralı askerlerin derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandığı aktarılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz." denildi.

İlerleyen dakikalarda, aynı bölgeden bir acı haber daha geldi. Yıldırım düşmesi sonucu Uzman Çavuş Mustafa Işık şehit düştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık'ın kaldırıldığı hastenede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

"Şehitlerimizin hesabını bu alçaklardan soruyoruz"

MSB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik operasyonlarımız hem Irak’ın hem de Suriye’nin kuzeyinde aralıksız devam ediyor. 10’u Irak’ın, 12’si de Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere dün ve bugün toplam 22 terörist daha etkisiz hâle getirildi. Nerede olurlarsa olsunlar şehitlerimizin hesabını bu alçaklardan soruyoruz ve sormaya da devam edeceğiz! Şehitlerimize saygı ve rahmetle!" ifadelerine yer verildi.

BAKAN AKAR HAREKAT MERKEZİ'NDE

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya programına katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Pençe Kilit Harekatı’nda iki askerin şehit olduğu bilgisini almasının hemen ardından programdan ayrılarak Ankara’ya döndüğü ve TSK komuta kademesi ile Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde toplantı halinde olduğu belirtildi.

SONRAKİ HABER