ÖSYM, YKS soru ve cevaplarını erişime açtı! İşte AYT YDT TYT soruları ve cevap anahtarları

ÖSYM, YKS oturumlarının soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını erişime açtı

F5HABER F5HABER
ÖSYM, YKS soru ve cevaplarını erişime açtı! İşte AYT YDT TYT soruları ve cevap anahtarları

Yüz binlerce öğrencinin üniversiteli olmak için iki günden bu yana ter döktüğü 2020 YKS kapsamındaki oturumların bugün akşam üstü tamamlanması ile birlikte, beklemeye geçen öğrencilerin merakla araştırdığı cevap anahtarları erişime açıldı. ÖSYM'nin resmi sitesinden yapılan duyuruya göre dün ve bugün yapılan oturumlara ait cevap anahtarları öğrenciler tarafından an itibari ile görüntülenebilir. İşte, AYT YDT TYT soruları ve cevapları...

27 Haziran 2020 tarihinde uygulanan 2020-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 28 Haziran 2020 tarihinde uygulanan 2020-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarlarına 28 Haziran 2020 tarihinde saat 20.50’den itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

YKS 2020 AYT SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN.

YKS 2020 TYT SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

YKS 2020 YDT ALMANCA SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN.

YKS 2020 YDT İNGİLİZCE SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN.

YKS SONUÇLARI İÇİN TARİH BELLİ OLDU 


YKS sonuçları 28 Temmuz’da açıklanacak.
Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

MİLYONLARCA ADAY TER DÖKTÜ

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) dün gerçekleştirilmesinin ardından üniversite adayları, bugün de ikinci oturum AYT heyecanını yaşadı. 

AYT, saat 10.15'te başladı ve 180 dakika sürdü. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. 

AYT'de 40 sorudan oluşan "Türk Dili ve Edebiyatı- Sosyal Bilimler-1" testinde adaylar, Türk dili ve edebiyatından 24, Tarih-1'den 10, Coğrafya-1'den 6 soru yanıtladı. 

Sınavın "Sosyal Bilimler-2", "Matematik" ve "Fen Bilimleri" testlerinde adaylara 40'ar soru soruldu. Sosyal Bilimler testinde "Tarih-2" ve "Coğrafya-2"den 11'er, felsefe grubundan 12, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ek felsefe sorularından 6 soru yer aldı. "Fen Bilimleri" testindeki dağılım ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru şeklinde oldu. 

2020-YKS’de adaylar yüz yüze eğitim gördükleri konulardan sorumlu oldular, 12.sınıfın ikinci dönem konularından soru sorulmadı. 

Merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 barajı, bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildi.

T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında vatandaşlık numarası, fotoğraf bulunmayan adaylar için il/ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık bulunduruldu. 

SONRAKİ HABER