için kaldı

ÖSYM sınav takvimini geri çekti

ÖSYM, 2023 yılı sınav takvimini geri çekti. Edinilen bilgiye göre; takvim, üniversite sınavı tarihi ile seçim tarihinin çakışması nedeniyle yeniden değerlendiriliyor.

F5HABER F5HABER
ÖSYM sınav takvimini geri çekti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) dün 2023 yılı sınav takvimini açıklamış, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 17-18 Haziran'da yapılacağı bildirilmişti. Hürriyet'te yer alan habere göre, ÖSYM, sınav takvimini 1 gün sonra geri çekti.

Nedeni ise, üniversite sınavı ile seçimin aynı tarihe denk gelme ihtimali.

Edinilen bilgiye göre; ÖSYM sınav ve seçim tarihinin denk gelmemesi için yeni bir değerlendirme yapma kararı aldı. Sınav takvimi, bu nedenle geri çekildi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ekim ayında yaptığı konuşmada; seçimlerin 18 Haziran 2023'te yapılacağını söylemişti. ÖSYM tarafından açıklanan takvimde; YKS kapsamında Temel Yeterlik Testi’nin (TYT) 17 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi’nin (YDT) 18 Haziran’da uygulanacağı açıklandı. İki tarihin çakışması özellikle sosyal medyada erken seçim iddialarını alevlendirdi.

MKYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuyla ilgili olarak “Seçim takviminin değişmesi ile ilgili bir değerlendirmemiz yok. Prensip olarak seçim takvimi ile sınav takvimi üst üste gelmez. Bununla ilgili açıklama yapılacaktır” dedi. Çelik’in konuşmasının ardından ÖSYM, sınav takvimini kurumun tüm resmi sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden geri çekti.

SONRAKİ HABER