Ordu-Giresun Havalimanı'nda bomba ihbarı

Ordu-Giresun Havalimanı'nda bir uçağa bomba ihbarı yapıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve bomba imha uzmanı ekipleri arama başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda yapılan ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

F5HABER F5HABER
Ordu-Giresun Havalimanı'nda bomba ihbarı

Bu gece saatlerinde Ordu-Giresun Havalimanı için yurt dışı kaynaklı bir ihbar yapıldı. Gülyalı ilçesinde bulunan havalimanındaki ihbar üzerine olay yerine polis ve bomba imha uzmanı ekipleri geldi.

Pistteki ve iniş yapan uçakların kargo ve kabin bölümünde arama çalışmaları başlatıldı. Ordu Valisi Tuncay Sonel ile Ordu İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş de havalimanına gelerek incelemelerde bulundu. Uçak seferlerinde bir müddet aksama oldu.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda bomba ihbarı - Resim : 1

İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

İnceleme sonucunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, ihbarın asılsız olduğu tespit edildi. İhbarın yurt dışından yapıldığı, ihbarı gerçekleştiren kişinin tespit edildiği ve gerekli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

TÜRK HAVA YOLLARI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ordu-Giresun Havalimanı operasyonları, havalimanı otoritesine gelen bir bomba ihbarı nedeniyle bir süre durdurulmuştur. Emniyet birimleri tarafından yapılan inceleme sonucu ihbarın asılsız olduğunun anlaşılması üzerine havalimanında operasyon yeniden başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

SONRAKİ HABER