için kaldı

Öğrenci servisinde bonzai ele geçirildi

Ataşehir'de polis ekiplerince okul servislerine yönelik kontrollerde, uyuşturucu kullandığı iddia edilen ve ayakta durmakta zorlanan okul servisi şoförü Servet G. ile ilgili çarpıcı görüntüler ortaya çıktı.

F5HABER F5HABER
Öğrenci servisinde bonzai ele geçirildi

Edinilen bilgiye göre, Ataşehir'de okul önlerinde uygulama yapan Mobil Okul Timleri (MOT), yol kenarında bekleyen okul servisini denetlemiş, kontrollerde 34 TK 828263 plakalı servisin şoförü Servet G.'nin ayakta durmakta zorlandığını fark ederek inceleme yapmıştı.

Sürücünün kullandığı okul servisinde MOT timlerince yapılan aramalarda şoför koltuğu üzerinde kağıt parçasına sarılı bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, ekiplerin yaptığı kontroller ve ele geçen uyuşturucu maddelerinin görüntüleri ortaya çıktı. Elde edilen görüntülere göre MOT timleri, servis aracında bir dizi inceleme yaparken, kontroller sırasında sürücü koltuğunda beyaz kağıda sarılı bir miktar sentetik uyuşturucu türü ‘bonzai' ele geçiriliyor. Kayda geçen görüntülerde okul servisinden indirilerek gözaltına alınmış olan zanlı Srevet G.'nin emniyet aracında gözaltı anı yer alıyor.

UYUŞTURUCU KULLANAN SÜRÜCÜ SERBEST

Öte yandan daha önce de "uyuşturucu bulundurmak" ve "kullanmak" suçlarından poliste kaydı bulunduğu öğrenilen servis şoförü gözaltına alınırken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk olan zanlının savcılıkça serbest bırakıldığı öğrenildi.

Şoför olarak turizm firması tarafından işe alınan Servet G.'nin, firmaya verdiği evrakta sabıkasız göründüğü ortaya çıktı. Uyuşturucu kullanmak suçundan poliste kaydı olan G.'nin, kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmadığı için sabıkasız göründüğü öğrenildi.

SERVİS SÜRÜCÜLERİNDEN İSTENEN BELGELER

Kurallara göre okul-öğrenci servisi ile ilgili sürücülerden istenen ‘Şoför Kartı Başvuru' evraklarında şu maddeler yer alıyor: "26 yaşından gün almış, 66 yaşı aşmamış olmak, Trafik Şube'den son 2 ayı geçmemiş ehliyet GBT'si, Bulunduğu ilçenin sağlık kurulundan alınmış Psikoteknik Raporu, Son bir yıl içinde olmak kaydıyla sağlık raporu.,

SONRAKİ HABER