için kaldı

Gri listedeki terörist öldürüldü!

TSK, hava harekâtında etkisiz hale getirilen teröristlerden birisinin gri listede yer alan Rezzan Hezah kod adlı Mehmet Şirin Çakır olduğunu açıkladı.

F5HABER F5HABER
Gri listedeki terörist öldürüldü!

TSK, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada 18 Nisan'da yapılan Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde terör örgütüne yapılan hava destekli operasyonda Rezzan Hezah kod adlı Mehmet Şirin Çakır olduğu tespit edildiğini açıkladı.

Yaylak mezrası sınırları içinde jandarma komando ve güvenlik korucu timleri ile bir grup terörist arasında sağlanan temas neticesinde 4 terörist etkisiz hale getirilmişti.

TSK'dan yapılan bir diğer açıklamada, "Irak kuzeyi/Hakurk'ta devam eden hava destekli operasyonlarda 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonun başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 105 olmuştur." denildi.

9 HEDEF İMHA EDİLDİ

TSK tarafından, Irak kuzeyi Zap, Avaşin-Basyan ve Gara bölgelerine yönelik 24 Nisan 2018 tarihinde düzenlenen hava harekâtı neticesinde, teröristler tarafından barınak, sığınak ve silah mevzi olarak kullanılan 9 hedef imha edildiği açıklandı.

SONRAKİ HABER