TSK'nın 10 tankı sınıra konuşlandırıldı

Afrin operasyonu öncesinde sınırda hareketlilik devam ediyor. TSK'nın 10 tankı sınıra konuşlandırıldı.

F5HABER F5HABER
TSK'nın 10 tankı sınıra konuşlandırıldı

Afrin operasyonu öncesinde Türkiye-Suriye sınırda hareketlilik devam ediyor. TSK'nın 10 tankı sınıra konuşlandırıldı. Gazete Habertürk'ten Çetiner Çetin'in aktardığına göre, Tanklar Afrin karşısındaki Hassa'da konuşlandırıldı. Tank sevkiyatının gün boyu süreceği belirtildi.

ASKERİ SEVKİYAT SÜRÜYOR

Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesinin karşısında bulunan Türkiye tarafına tank ve askeri araç sevkiyatları sürüyor.

Batı ve Doğu illerinden gönderilen, tank, fırtına obüs topları ile askeri araçlar, Suriye sınırında bulunan Kilis ile Hatay sınırına sevk ediliyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nın kontrolünde bulunan Afrın ilçesinin karşısında bulunan Kilis ve Hatay bölgelerine Batı ve Doğu illerinden yola, tank, fırtına obüs topları ile askeri araçlar tırlar üzerinde sevk ediliyor.

ABD ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ KOALİSYON SÖZCÜSÜNDEN AFRİN SORUSUNA YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin'e yönelik düzenlenmesi muhtemel operasyonla ilgili peş peşe gelen açıklamalarının ardından, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyondan bir açıklama geldi. Koalisyon sözcüsü Ryan Dillon basın toplantısında sorulan bir soruya, "Afrin, koalisyonun operasyon alanı içerisinde değil" şeklinde yanıt verdi. Haberin devamı için tıklayın


OĞULPINAR'DA NAMLULAR AFRİN'E ÇEVRİLDİ

Reyhanlı sınırında bulunan Oğulpınar Sınır Karakolu'na konuşlandırılan obüs ve füzelerin namluların ucu Afrin yönüne çevrildi. Karakolun batı tarafında konuşlanan obüsler ve füze rampaların gelecek emirlere göre terör örgütünün mevzilerini bombalayacak.

"TEYAKKUZDA OLUN" TALİMATI

Çok sayıda askeri zırhlı araç, sınır noktasındaki Reyhanlı ilçesinde bulunan Oğulpınar Sınır Karakolu'na konuşlandırıldı. Sınır birliklerine "teyakkuzda olun" talimatı verildi.

Afrin operasyonu kapsamında Hatay'ın sınır ilçeleri Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı'daki birliklere zırhlı askeri araç sevkıyatı devam ederken, askerler elleri tetikte verilecek emirleri bekliyor.

Öte yandan, yeni savunma sistemlerinin alt yapı çalışmaları için karakolda iş makineleri çalışmaya devam ediyor.

SONRAKİ HABER