için kaldı

Mirgün Cabas’a şehit savcı davası: 2 yıl hapsi isteniyor

DHKP-C'li teröristler tarafından 6 yıl önce şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz olayına yönelik attığı tweet nedeniyle Mirgün Cabas hakkında dava açıldı. Duruşmada mütalaasını sunan savcı, Cabas'ın paylaşımıyla terör eylemini haklı ve meşru göstermeye çalıştığını belirterek 2 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını isterken, Cabas ifadesinde, 'Çok fazla düşünmeden paylaştım' dedi.

F5HABER F5HABER
Mirgün Cabas’a şehit savcı davası: 2 yıl hapsi isteniyor

Aydın Doğan döneminde CNN Türk'te hafta içi her gün ekranlara gelen "Her Şey" programını hazırlayan Mirgün Cabas, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın 31 Mart 2015'te İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında DHKP-C'li iki terörist tarafından rehin alınıp, ardından şehit edilmesi olayına yönelik sosyal medyada, 'Bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var. Çocukları vurmayın, anneleri yuhalatmayın' diyerek paylaşım yapmıştı.

Mirgün Cabas’a şehit savcı davası: 2 yıl hapsi isteniyor - Resim : 1

ÖZÜR DİLEYİP İZNE AYRILMIŞTI

Kamuoyunda tepkilere neden olan paylaşımlar sonrası Doğan Yayın İlkeleri Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Vural "CNN TÜRK programcısı Mirgün Cabas'ın şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın teröristler tarafından rehin alınması olayı ile ilgili olarak atmış olduğu tweet, yayın ilkelerine aykırı görülmüştür" demişti. Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Cabas ise, "Tweetim nedeniyle üzdüklerimden, başta şehit savcı Kiraz'ın yakınları ve ailesinden içtenlikle özür dilerim" demişti. Cabas, tweeti nedeniyle Doğan Medya Grubu'nun da hedef alınmasına dikkat çekerek, "Çalıştığım grubu ve kanalı hedef alan bir linç kampanyasına izin verdiğim için de kendime kızgınım" ifadesini kullandı ve iki günlük izine ayrıldığını duyurmuştu.

Mirgün Cabas’a şehit savcı davası: 2 yıl hapsi isteniyor - Resim : 2

'ÇOK FAZLA DÜŞÜNMEDEN PAYLAŞTIM'

Skandal paylaşımlar sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mirgün Cabas hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan Cabas, olayın dehşetini anlatmak gayesiyle bu mesajı çok fazla düşünüp irdelemeden paylaştığını, aslında yaptığı paylaşımla amacının eylemi kınamak olduğunu, eylemin kimler tarafından gerçekleştirildiğini bilmediğini söyledi.

2 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda şüphelinin paylaşımlarıyla Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi olayının haklı ve meşru göstermeye çalıştığını ifade ederek 'Suçu ve Suçluyu Övme' suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkan Cabas, söz konusu paylaşımları terör örgütünü övmek amacıyla yapmadığını, yanlış anlaşıldığı için özür dilediğini anlattı.

Mirgün Cabas’a şehit savcı davası: 2 yıl hapsi isteniyor - Resim : 3

SAVCI 'CEZALANDIRILSIN' DEDİ

Yargılama sırasında mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, Mirgün Cabas'ın paylaşımlarının Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi olayıyla ilgili olduğunu, terör eyleminin paylaşımlarla haklı ve meşru gösterilmeye çalışıldığı bu nedenle üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olduğu anlatılarak 2 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Mahkeme sanığın mütalaaya karşı beyanda bulunması için ileri bir tarihe ertelendi.

 

SONRAKİ HABER