için kaldı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Meclis'teki terör eylemi girişimine ilişkin açıklama

Meclis'teki terör eylemi girişimi hakkında açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Savcılık olaya el koydu, soruşturma devam ediyor. Meclisimizde güvenlikle ilgili iyi işleyen bir sistem var. Belirli bir milletvekili ile doğrudan ilişkilendirilmesi yanlış olur. Bazen seçim bölgesinden tanımadığı kişilerle görüşebiliyor" dedi.

F5HABER F5HABER
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Meclis'teki terör eylemi girişimine ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'teki terör eylemi girişimi hakkında açıklama yaptı.

Şentop şunları kaydetti:

"İkisi birden giriş yapmak istiyorlar. Kadın olan şüphelinin Meclis'e giriş yasağı olduğu anlaşılıyor. Görevlimize saldırıyor, erkek olan arkadan boğazını sıkıyor. Güvenlik güçlerince etkisiz hale getiriliyor. Savcılık olaya el koydu, soruşturma devam ediyor. Meclisimizde güvenlikle ilgili iyi işleyen bir sistem var. Güvenlik sistemi iyi bir sistem. Ama ilave bir şey gerekirse yapılır.

Erkek olan şahısla ilgili bir arama kaydı yok. Kadın ile ilgili örgüt üyeliği değil başka bir suçtan var. Mahkeme kararı var.

(Mahmut Tanal iddiaları) Burada milletvekillerimizin talepleri oluyor. Belirli bir milletvekili ile doğrudan ilişkilendirilmesi yanlış olur. Bazen seçim bölgesinden tanımadığı kişilerle görüşebiliyor. Danışman arkadaşlarımızın daha dikkatli hareket etmelerini öneririm. Güvenlik görevlilerimizin giriş çıkışlarla ilgili aldığı önlemler kimseyi rahatsız etmemeli. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor."

SONRAKİ HABER