için kaldı

Meteoroloji yayınladı: Şiddetini fena artıracak!

İstanbul'da kar yağışı şiddetli poyrazla zaman zaman tipiye dönüşüyor. Bölgede hissedilen sıcaklık -3/-4 derece. Ankara ve Bursa da kar yağışlı, 1 derece. İzmir bulutlu, fırtınayla birlikte hissedilen sıcaklık 2-3 derece. Antalya'da sağanaklar kuvvetli, Salı günü Elmalı, Akseki boyunca Antalya'nın iç kesimlerine de kar geliyor.

F5HABER F5HABER
Meteoroloji yayınladı: Şiddetini fena artıracak!

Kar yağışı iç kesimlere ilerliyor. Yurdun batı kesimlerindeki şiddetli poyraz Salı günü hızını daha da artırarak fırtına şeklinde esecek. 

Bugün yoğun kar yağışı ile birlikte Marmara Bölgesi'nde etkili olan kuvvetli lodos, yarın ve Salı günü de etkisini artırarak devam edecek.

Ankara'da sabahın ilk saatlerinde başlaması beklenen kar yağışı için uyarı yapıldı. Uyarıda, yoğun kar yağışı ve beraberinde buzlanmaya karşı tedbirli olunması istendi. Bölgede yarın ve Salı günü zaman zaman tipi şeklinde yağması beklenen kar yağışlarının hafta boyunca etkili olması bekleniyor. 

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan haftalık hava durumu tahmininde yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde sıcakların mevsim normallerinin oldukça altına olduğuna dikkat çekildi. 

BÖLGE BÖLGE SON DURUM 

Marmara'da kar yağışı Balıkesir-Sakarya boyunca orta kuvvette iki gün sürecek. Bölgede olumsuzluk yaratan bir diğer durum ise şiddetli poyraz. Rüzgar hızı Salı günü saatte 100 km'yi bulacak.

İç Anadolu'da; Konya, Kırşehir, Nevşehir dolaylarında yoğun kar yağıyor. Sivas-Kayseri tarafında ise kar akşam başlayacak ve Salı kuvvetli yağacak.

DİKKAT!

Ege'de de Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar boyunca kar yağışı var. Salı günü Denizli'de de yağış kara dönecek.

Bölgede Salı günü kuvvetli poyraz nedeniyle oluşacak fırtınada çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzlukların ihtimali bulunuyor.

Akdeniz'de Adana bölümü yağmurlu, sıcaklık 17 derecelerde. Güneydoğu parçalı bulutlu ve ılık, Diyarbakır 19 dereceyi buluyor. Salı günü Akdeniz de hızla soğuyacak ve toroslarda kar başlayacak.

Karadeniz'de Bolu, Zonguldak-Tokat boyunca kar yağışı var. Akşam Samsun'da, Salı Trabzon-Rize boyunca da yağış kara dönecek. Doğu Anadolu'da Erzurum hafif karlı, 6, Malatya bulutlu, 13 derece.

SONRAKİ HABER