Mersin'de askerleri taşıyan otobüs devrildi: 4 şehit, 10 yaralı

Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüsün şarampole devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 4 asker şehit oldu, 10 kişi yaralandı. Kazada iki sürücü hayatını kaybetti. Bakan Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ile incelemelerde bulunmak üzere Mersin'e gidiyor.

F5HABER F5HABER
Mersin'de askerleri taşıyan otobüs devrildi: 4 şehit, 10 yaralı

KKTC'ye sevk edilen askerleri Mersin'e götürmek için yola çıkan otobüs, Mut-Karaman yolu Sertavul mevkisinde devrildi.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

4 ŞEHİT, 10 YARALI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kazada ilk belirlemelere göre sürücünün yaşamını yitirdiği, 4 askerin şehit olduğu, 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yaralanan 10 kişi Mut Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazada 2 sürücü de hayatını kaybetti.

BAKAN AKAR'DAN KAZA BÖLGESİNDE İNCELEME

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kaza sonrası beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Mersin'e gitti.

Mut ilçesinde Mersin Valisi Ali İhsan Su ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar, kaza yerine geçti.

Akar olay yerinde incelemelerde bulundu, Vali Su ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Açıklamalarda bulunan Akar, ''İlk alınan bilgilere göre araçta teknik arıza meydana geldiği frende boşalma söz konusu olduğuna dair görgü tanıklarından gerekli bilgileri aldık. İdari adli anlamda gerekli çalışmalar sürüdürülmekte. Kazaya karışan otobüsün şoförünün elinden gelen her türlü gayreti gösterdiğine dair bilgiler var. Şoför frende problem olduğu konusunda herkesi uyarmış. Bunların tekrar etmemesi için elimizden gelen her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz'' dedi.

Mersin'de askerleri taşıyan otobüs devrildi: 4 şehit, 10 yaralı - Resim : 1

KKTC CUMHURBAŞKANI AKINCI VE KKTC BAŞBAKANI TATAR'DAN TAZİYE MESAJI

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Görev ifa etmek üzere Kıbrıs’a gelmekte olan askerleri taşıyan otobüsün Mersin’de kaza yapması sonucunda 4 askerin şehit olduğunu, 10 askerin de yaralandığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı, yaralı askerlere acil şifalar dilerim'' ifadelerini kullandı.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar da taziye mesajında ''4 Mehmetçiğimizin şehit olmasını 10 Mehmetçiğimizin de yaralanmasını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaslı aileleri ile milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun'' ifadelerine yer verdi.

Mersin'de askerleri taşıyan otobüs devrildi: 4 şehit, 10 yaralı - Resim : 2

Bakan Albayrak'tan şehit askerler için başsağlığı mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Mersin'in Mut ilçesinde freni boşalan otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakan Albayrak, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Mersin'den acı bir haber aldık. Elim bir kaza neticesinde beş kahraman askerimiz şehit oldu, yaralılarımız da var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı erlerimize acil şifa, yakınlarına da sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadesini kullandı.

Mersin'de askerleri taşıyan otobüs devrildi: 4 şehit, 10 yaralı - Resim : 3

TBMM Başkanı Şentop'tan şehit askerler için başsağlığı mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Mersin'in Mut ilçesinde freni boşalan otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.

TBMM Başkanı Şentop, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Mersin Mut'ta askerlerimizi taşıyan otobüsün teknik bir arıza sonucu şarampole yuvarlandığını büyük bir teessürle öğrendim. Kazada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Milli Eğitim Balkanı Ziya Selçuk da Twitter'daki hesaplarından şehitler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Mersin'de askerleri taşıyan otobüs devrildi: 4 şehit, 10 yaralı - Resim : 4

 

SONRAKİ HABER